Buna_dimineata! Am si eu o problema, de 2 ani fostul meu concubin nu isi achita plata pensiei integrala de intretinere minor, in cuantum de 130 lei stabilita in anul 2014. Am facut plangere in urma cu 2 ani la Parchet, dar politia locala tot l_-a taraganat, nefacandu_i nimic. Anul acesta in februarie mi_a venit raspuns de la Parchet ca nu este abandon de familie si ii clasasera dosarul, desi fostul concubin s_a angajat de 1 an, achita partial pensia, respectiv trimite lunar doar 70 lei din 130 lei, suma pe care este obligat sa o plateasca. cica are datorii, asa a declarat la politie, dar el nu mai are alti minori in intretinerea lui. am facut plangere la ordonanta data procuror, in termenul legal de 20 zile si am primit raspuns ieri de la domnul Prim_Procuror ca imi admite actiunea in instanta ptr. fapta de abandon de familie, il repune sub urmarirea penala si infirma ordonanta anterioara. ca va fi chemat la camera 3 preliminara, adica l_a trimis in judecata. Acum ce se va intampla? il obliga sa plateasca datoria de 1620 lei? daca refuza sa o plateasca, va fi pedepsit conform faptei de abandon de familie sau ce se va intampla? Voi fi chemata si eu in instanta? Am nevoie de avocat? Am o pensie de gr. 2, de 272 lei, bani din care intretin si minorul. mentionez ca minorul are 10 ani si este elev in clasa a patra. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Multumesc!
Este posibil sa va plateasca daca se vede trimis in judecata, altfel risca o condamnare.
Nu inteleg totusi de ce nu mergeti la un executor pentru datoriile restante, inteleg ca lucreaza undeva fostul sot, i se poate retine din salariu.
Multumesc! As merge si la executor, domnule avocat, dar nu imi permit financiar un executor, traiesc dintr_un ajutor de handicap gr. 2, de 272 lei, din aceasta suma intretin si minorul. si nu am pe nimeni sa ma ajute, tatal meu este decedat, mama mea nu are posibilitati, iar executorul costa 800 lei!!! Ce pot sa fac?...
Nu cred sa fie atat onorariul initial, din cate stiu eu executorul percepe un onorariu in avans de la dvs de max. 2-300 lei, pe care ii recuperati oricum dupa ce il executa pe fostul sot, sunt si executori care nu percep nici onorariu initial, trebuie doar sa va interesati.