avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

As putea eu, ca societate comerciala sa declar insolventa o alta societate comerciala, care nu mi-a achitat un debit vechi de 1 an? Ce conditii trebuie sa indeplinesc sa pot formula cererea? Ce trebuie sa contina cererea si de ce acte ma pot folosi?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:01, 13 August 2009
adica daca s-au inscris ipoteci ,gajuri, garantii asupra bunurilor imobile sau mobile ale debitorului, orice ar putea sa va confere preferinta la distribuirea pretului. Declaratia daca doriti sau nu sa participati la o eventuala reorganizare a debitorului ( daca o va cere).
pai si daca nu am niciun fel de garantii sau ipoteci, mai pot introduce cererea?
Daca acea creanta este de minim 30.000 lei introduceti-o.
Nu cred ca e un motiv de respingere faptul ca nu aveti garantii sau ca nu aveti posibilitatea sa participati la reroganizrea debitorului. Nu toti au garantii si nu toti au capacitatea de a participa la reorganizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neplatita - cerere insolventa sau alta varianta ? nostress nostress Buna ziua, Am un client care ma tot amana de mai bine de un an cu plata unei facturi. In urma cu aproximativ 2 luni am trimis cateva scrisori de convocare ... (vezi toată discuția)
Cerere insolventa panora panora Unei societati ii este respinsa in instanta actiunea privind somatia de plata catre alt agent economic. Poate aceasta societate sa solicite insolventa acelui ... (vezi toată discuția)
Banca si insolventa faleza faleza cand poate o banca in calitate de creditor ,cere insolventa unei societati comerciale (vezi toată discuția)