avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul cu copii minori, domiciliul la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul cu copii minori, domiciliul la tata

Buna ziua.
Daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Suntem casatoriti de 4 ani, iar in urma casatoriei avem 2 copii minori in primul varsta de 3 ani si al doilea in varsta de 10 luni. Eu ca tata am beneficiat si beneficiez de concediu crestere copil pentru ambii. Sotia de 2 luni a plecat la munca in strainatate. Acolo din ce mi.a spus si ce am descoperit, are o relatie de concubinaj cu o alta persoana( cu toate ca ea nu recunoaste chiar tot in legatura cu acea persoana). Credeti ca depunand actele de divort am vreo sansa ca si copii sa ramana la mine in urma divortului ( acestia sunt acum cu mine )
Da, sigur, există șanse. Ați hotărât de comun acord cu soția ca aceasta să plece în străinătate? Aveți venituri suficiente și o situație locativă corespunzătoare pentru a crește și educa copiii?
Plecarea a fost de comun acord ( cu gandul ca dupa ceva timp sa plecam cu totii acolo)
Salariul meu fiind de 3500 lei si locuinta in care stau cu copii si in care a stat si sotia pana sa plece este pe numele parintilor mei .
Va trebui să dovediți că relațiile dintre soți sunt grav și iremediabil vătămate și că mariajul nu mai poate continua. e cam prematur la 2 luni de la plecarea soției dar dacă dovediți adulterul aveți toate șansele.
va multumesc frumos ,asta incerc acum
Din moment ce realizati un venit si detineti o locuinta pentru a va putea creste copiii in conditii optime, puteti solicita desfacerea casatoriei, exercitarea in comun a autoritatii parintesi, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere catre minori.

Alte discuții în legătură

In caz de adulter al mamei, ce sanse are tatal ca instanta judecatoreasca ... jamesbone jamesbone In caz de adulter al mamei, ce sanse are tatal ca instanta judecatoreasca sa decida, in caz de divort, ca copilul sa locuiasca cu acesta? (vezi toată discuția)
Divort ContSters323552 ContSters323552 Buna ziua . Lucrez in Italia fara contract , stau in chirie si alte 2 fete si am 2 minori de 13 , 16 ani ,la casa parinteasca cu tatal in Romania . Tatal nu ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul unuia dintre soti cathyis cathyis Buna ziua. Sunt casatorita de 10 ani,dar noi locuim impreuna de 15 ani, in urma mariajului au rezultat 2 copiii cu varste de 8 si 4 ani. Cu putin timp in urma ... (vezi toată discuția)