avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua . Lucrez in Italia fara contract , stau in chirie si alte 2 fete si am 2 minori de 13 , 16 ani ,la casa parinteasca cu tatal in Romania . Tatal nu lucreaza de mai bine de 10 ani , deoarece a suferit de preinfart si mai are alte boli psihice, nu f grave.
In acest moment nu are grija de copii , ii incurajeaza la alcool si alte comportamente rele, copiii plangandu-se mereu. Eu le trimit pachete si imbracaminte dar copiii imi cer mereu sa divortez. Ce sanse as avea sa ramana la mine copiii dupa un eventual divort ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:35, 16 Iunie 2014
Buna ziua,
Puteti sa divortati, sa solicitati stabilirea domiciliului minorilor la dumneavoastra cu custodie comuna sau doar in custodia dumneavoastra daca cele relatate mai sus le puteti dovedi (ma refer la indemnul la bautura).
Sanse foarte mari.
Chiar daca nu am loc de munca si locuinta proprie ? copiii au voie sa isi exprime dorinta de a pleca de acasa ? Afara de divort , mai am vreo cale prin care sa mentin copiii in siguranta ?
Buna ziua,
In afara divortului, copiii pot veni la dumneavoastra i strainatate singuri daca ambii parinti le dati procuri speciale.
Copiii isi vor exprima dorintele in fata instantei in camera de consiliu in momentul divortului.
Daca puteti fara divort sa aveti minorii langa dvs. ar fi mai indicat deoarece nu e clar ce sanse aveti in caz de proces.

Fara locuinta unde sa locuiasca minorii?
Se face ancheta sociala.
Tatal nu face procura , sa pot lua copiii la mine , deoarece stie ca va ramane singur. cel mult ii lasa in vacanta la fratii mai mari , cateva saptamani. Si as prefera o solutie , ca sa nu trec copiii prin experienta divortului.

Alte discuții în legătură

Procura iesire din tara copii toffana toffana Buna, Fratele meu are 2 fetite minore in urma relatiei cu N. (Nu sunt casatoriti). N. Are dubla cetatenie: romaneasca si moldoveneasca si vrea sa duca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua- amenintari cu proces privind custodia minorelor tina.cris74 tina.cris74 Apelez iar la bunavointa dumneavoastra si vin cu o noua intrebare.Am plecat acum 2 luni din tara la munca in strainatate,in Italia fiind nevoita sa renunt la a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt in desfășurare proces divorț cu 2 minori,sa ... IuliMiha IuliMiha Buna ziua Sunt in desfășurare proces divorț cu 2 minori,sa făcut recursul la intonarea soțului unde am fost de acord cu divorțul,cu reluarea numelui,dar ... (vezi toată discuția)