avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua- amenintari cu proces privind custodia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua- amenintari cu proces privind custodia minorelor

Apelez iar la bunavointa dumneavoastra si vin cu o noua intrebare.Am plecat acum 2 luni din tara la munca in strainatate,in Italia fiind nevoita sa renunt la a sta acasa cu copiiii mei care mi-au fost incredintati in urma divortului de tatal lor prin hotarare definitiva si irevocabila acum 10 ani,pentru a le putea oferi un alt viitor. in tara mi-am pierdut locul de munca acum 3 luni si neavand ce face a trebuit sa plec.Tatal fetelor ma ameninta mereu ca va redeschide un proces de reincredintare a copiilor.In ce masura pot pierde acest proces imi puteti zice? E de precizat faptul ca fetele au 12 respectiv 17 ani...cea mare e la un club sportiv in bucuresti.iar cea mica a ramas cu tatal meu.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:08, 4 Decembrie 2012
Exsotul dvs. va poate redeschide proces de reincredintare a minorelor. Este dreptul sau de parinte. Avand in vedere varsta copilelor de 12 respectiv 17 ani acestea vor fii ascultate de judecator si isi vor exprima verbal doleantele. Nu puteti pierde procesul numai in cazul in care copii isi exprima dorinta de a sta cu tatal lor si se dovedeste in instanta ca dvs. nu va ocupati de cresterea si educarea lor. Dar dvs. justificati cu acte ca tocmai de aceea ati plecat din tara pentru a le asigura un trai mai bun. Sper ca inainte de a pleca ati fost la Serviciul de Asistenta Sociala si ati declarat in scris ca plecati la munca in strainatate pentru a avea un venit si ca minorele vor locui la bunicul matern.
din pacate nu am stiu ca trebuie sa merg la serviciul de asistenta sociala...nu am stiut...iar partea buna e ca fetele nu vor sa stea cu el...doar vor sa mearga sa il vada si atat...nu vor sa ramana cu el
In aceasta situatie mai pot face ceva sau este prea tarziu?
Nu aveati obligatia sa anuntati autoritatile ca plecati la munca.
Ce puteti face e sa va aparati in proces daca tatal vi-l va intenta. Va ajuta ca fetele nu vor sa locuiasca cu tatal lor
Aveti in vedere, fara legatura cu tatal si un eventual proces, ca fetele au nevoie de dvs.
Avand in vedere faptul ca minorele au o varsta suficienta in care sa se poata aprecia de instanta ceea ce au de spus aveti sanse sa fie totul in regula.

Ar trebui insa ca in proces sa solicitati stabilirea domiciliului minorelor in Italia la adresa unde locuiti in prezent deoarece in caz contrar instanta ar putea aprecia ca din moment ce se ocupa bunicii materni de ele tatal ar putea fi mai potrivit pentru ca este parinte.
Ar fi bine sa va angajati avocat in caz de proces pentru ca fiecare aparare trebuie gandita in functie de toate aspectele si daca nu sunteti in tara ar fi foarte riscand sa fie vorba deo judecata in lipsa.
De fel, cine nu se prezinta la proces pierde procesul daca nici macar nu este reprezentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse am?- lasare copii in grija bunicilor Mayytza Mayytza Buna seara! As dori sa plec in strainatate pentru a munci periodic, Am doua fetite gemene de un an iar eu si tatal lor suntem despartiti. Nu legal. El a ... (vezi toată discuția)
Mama pleaca la munca in strainatate twilight3 twilight3 as dori sa stiu si eu ce se poate face in cazul unui minor in varsta de 11 ani care este in custodia mamei in urma procesului pt custodie dar mama sta la munca ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minori rarisa rarisa ce sanse am sa mi iau fetitele linga mine in italia am divortat 2007 si au fost incredintate tatalui 2010 am deschis proces de reincredintare si mi-a fost ... (vezi toată discuția)