avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Este hrana acordata angajatilor deductibila pentru ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Este hrana acordata angajatilor deductibila pentru firma?

Cum este privit din punct de vedere fiscal avantajul in natura, hrana, acordata angajatilor? Adica, am salariati care primesc tichete de masa si organizez si mese de protocol pentru ei. In aceste conditii, care este comportamentul fiscal al situatiei intrarii hranei in unitate? Impozabil pentru angajat si deductibil pentru societate? Impozitare si deductibilitate limitata? Exista un plafon sau nu? Putem incadra aceasta hrana in cei 2% din profitul contabil ce reprezinta limita cheltuielilor de protocol? Cum se poate proceda mai bine pentru firma?
Cel mai recent răspuns: CameliaNovac , utilizator 10:30, 20 Mai 2016
Hrana pentru angajati nu e protocol. Mesele festive, da. Fiti mai explicit.
Da, hrana pentru angajati nu e protocol. In ceea ce priveste ideea de hrana acordata angajatilor firma are 2 optiuni pentru ca respectiva cheltuiala sa fie deductibila: acordarea de tichete de masa in valoare nominala de 9,41 lei sau contract cu o firma de catering/restaurant care sa asigure hrana zilnica a salariatilor tot in valoare nominala de 9,41 lei. Totusi sunt situatii cand firma achititioneaza si alte produse alimentare (pe baza de bon fiscal) pentru salariati. Cum pot fi incadrate aceste cheltuieli? Sunt deductibile? Au vreun plafon? E necesara achizitia lor pe baza de factura pentru deductibilitate? Bineinteles, se exclud situatiile cand salariatul e in delegatie si are dreptul la diurna in perioada respectiva, perioada in care nu primeste tichete de masa. Pur si simplu ma refer la achizitia de produse alimentare pentru salariati pe langa cei 9,41 lei nominali.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile? malena66 malena66 Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. In ce articol al codului fiscal pot sa incadrez cheltuielile cu masa calda a salariatilor ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu hrana angajati marin83 marin83 cum se inregistreaza in contabilitate cheltuielile pentru hrana angajatiilor cumparata de angajator? (vezi toată discuția)
Tichete de masã danr danr Bună ziua Pentru o firmă, microintreprindere, impozit pe venit, neplătitoare de TVA, tichetele de masă sunt deductibile fiscal? Mulţumesc. (vezi toată discuția)