avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare in timpul concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare in timpul concediului medical

Lucrez la o fabrica de mobila de ceva timp, iar acum 5 saptamani am avut o problema la coloana si a trebuit sa ma operez. Momentan sunt in concediu medical, pt ca munca pe care o prestez acolo e solicitanta, si am nevoie de o pauza, dupa spusele medicului. Chestia e ca, stand acasa am intrat pe site-ul unei agentii de recrutare a fortei de munca si am fost sunat de catre o firma pt a mi se oferi un post avantajos, ce presupune munca de acasa, din fata calculatorului. acum e neclaritatea: pot face formele de angajare daca eu sunt in medical? nici nu as vrea sa renunt la primul job, fiind cu 1/2 norma, le-as putea duce in paralel. dar nu stiu cum sa gestionez situatia. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 25 Mai 2016
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu timp partial/norma intreaga cu un nou angajator chiar daca mai are un c.i.m. cu norma intreaga/cu timp partial.

2. Munca la domiciliu este reglementata de art.109 - 110 C.mun.
Art. 108
(1) Sunt consideraţi salariaţi cu munca la domiciliu acei salariaţi care îndeplinesc, la domiciliul lor, atribuţiile specifice funcţiei pe care o deţin.
(2) În vederea îndeplinirii sarcinilor de serviciu ce le revin, salariaţii cu munca la domiciliu îşi stabilesc singuri programul de lucru.
(3) Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului cu munca la domiciliu, în condiţiile stabilite prin contractul individual de muncă.

Art. 109
Contractul individual de muncă la domiciliu se încheie numai în formă scrisă şi conţine, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) precizarea expresă că salariatul lucrează la domiciliu;
b) programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să controleze activitatea salariatului său şi modalitatea concretă de realizare a controlului;
c) obligaţia angajatorului de a asigura transportul la şi de la domiciliul salariatului, după caz, al materiilor prime şi materialelor pe care le utilizează în activitate, precum şi al produselor finite pe care le realizează.

Art. 110
(1) Salariatul cu munca la domiciliu se bucura de toate drepturile recunoscute prin lege si prin contractele colective de munca aplicabile salariatilor al caror loc de munca este la sediul angajatorului.
(2) Prin contractele colective de munca si/sau prin contractele individuale de munca se pot stabili si alte conditii specifice privind munca la domiciliu, in conformitate cu legislatia in vigoare.
am inteles ce imi spuneti, dar sa va spun concret. eu termin concediul medical marti, 31.15.2016, dar urmeaza sa imi incep activitatea la noul job pe 30.05.2016. se suprapun cele 2 (concediul medical cu noul job) pt doua zile. e ilegal sa fac asta?
Nu cunosc sa existe text de lege care sa va interziva asa ceva ... insa am inteles ca va ridica probleme Casa de Asigurari de Sanatate.
probleme in ce sens?
La recuperarea banilor de catre angajator in urma platii concediului medical. (altfel spus, probabil ca nu sunt de acord ca o persoana in concediu medical la un angajator sa se angajeze la un alt angajator in timpul concediului medical .)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de munca 8 ore concomitente mariuspopescu2016 mariuspopescu2016 Buna ziua, Este legal sa ai 2 contracte de munca cu 8 ore / zi in legislatia actuala? Vreau sa accept un al doilea job la alta companie si sa nu renunt la ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Rody 85 Rody 85 Bună seara, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns : dacă lucrez ca și Coordonator banca cu 8h și doresc sa îmi iau încă un job ca Asistent medical ... (vezi toată discuția)
Contract de munca daadi04 daadi04 O persoana poate avea 2 contracte de munca in paralel? Caz concret: exista un contract de munca din data de 05.10.2016 la o firma fara activitate, in prezent ... (vezi toată discuția)