avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Incadrare categorii declaratii impozit pe cladiri cu ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Incadrare categorii declaratii impozit pe cladiri cu destinatie mixta 2016

Buna ziua!
Am firma SRL asociat unic inregistrata la locuinta personala (casa) cu activitatea principala de servicii traducere si interpretariat. Mentionez conform certificatului constatator: firma nu desfasoara activitati prevazute in actul constitutiv in spatiul destinat sediului. Insa, in contractul de comodat este prevazuta o anumita suprafata din toata casa cedata ca si sediu social.
Mentionez de asemenea ca firma nu a avut incasari pana acum, si nu voi desfasura activitate economica la sediu.
Avand in vedere cele de mai sus, in care din categoriile de impozit pe cladiri cu destinatie mixta ma incadrez? Nu imi este clar din legislatie si nici contabila nu m-a lamurit. De asemenea, ce documentatie (declaratii etc.) trebuie sa depun la taxe si impozite locale?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabrryelle , utilizator 10:47, 25 Mai 2016
"nici contabila nu m-a lamurit"

Nu e treaba ei: este angajata firmei si nu are obligatii referitoare la ce aveti de platit ca persoana fizica.
Primariile incearca pe toate caile, unele neortodoxe, sa incaseze cat mai multi bani.

In cazul dvs. unde activitatea nu se desfasoara la sediu, in declaratie trebuie sa specificati acest lucru si nu veti fi impozitata nerezidential.
Buna ziua,

Daca o firma nu mai desfasoara activitate la sediu, conteaza care era situatia la inceputul anului (cand desfasura), sau conteaza care este situatia la momentul depunerii declaratiei de catre proprietarul spatiului?

Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare spatiu: rezidential sau nerezidential kalyana kalyana Buna seara Am urmatoarea situatie In anul 2015,am construit un spatiu pe persoana fizica,care ulterior a devenit in urma unui contract de comodat intre mine ... (vezi toată discuția)
Impozitarea cladirilor dupa noul cod fiscal cristianba cristianba Buna ziua, La completarea Declaratiei de impunere privind imozitul pe cladiri pt persoane fizice pt anul 2016, nu sunt sigur daca incadrez corect locuinta, ... (vezi toată discuția)
Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)