avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Directia de sanatate publica din judet, sesizata,nu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Directia de sanatate publica din judet, sesizata,nu reactioneaza. Ce fac?

Iata sesizarea.
Catre

DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA MEHEDINTI

Ordinul Ministerului Sănătății nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, prevede la art. 11 distanţele minime de protecţie sanitară între teritoriile protejate şi unităţile care produc disconfort şi riscuri asupra sănătăţii populaţiei, cum sunt si fermele de bovine, sunt:

– Ferme şi crescătorii de taurine, între 6–50 capete: ………… 50 m
– Ferme şi crescătorii de taurine, între 51–200 capete: …….. 100 m
– Ferme şi crescătorii de taurine, între 201–500 capete: …… 200 m
– Ferme şi crescătorii de taurine, peste 500 de capete: …….. 500 m

– Platforme pentru depozitarea dejecţiilor animale din exploataţiile zootehnice, platforme comunale: …….. 500 m. Deci in mod legal respectand legislatia in vigoare de vaci o poti face la 50 m de zona locuită. Avand in vedere ca este nevoie o platformă pentru depozitarea dejecţiilor, rezulta ca din respect pentru mediu si semeni nostrii o ferma se poate infiinta la o distantă de minim 500 m de localitate.

Subsemnatul ......... , sesizez faptul ca numiti ................incalca grav normele legale in ce priveste protectia mediului, fapt demonstrat prin modul eronat in care inteleg sa creasca vacile in gospodaria pe care o au situata in mijlocul satului ........., unde eu ca vecin al lor situat cu gospodaria mea in partea de apus fata de gospodaria lor, detin un teren si o casa ce s-a vrut a fi de vacanta.

Familia .......are ca vecini pe ..............ai la rasarit si pe subsemnatul ......... la apus. Grajdurile au cel mult 10 m pana la casele celor doi vecini iar tarcurile de plimbare a acestora ajung la 4 m de locuinta mea. Motiv care ma obliga sa nu mai deschid ferestrele de la dormitoarele ce dau spre gospodaria familiei ........., si nici usa exterioara de la bucatarie situata acum la 4 m de tarcul de vaci si 8-10 m de grajdurile ce imi inconjoara casa. Distanta de la grajduri si pana la cladirea scoli din sat nu depseste 30 m. Mentionez ca scoala din sat nu are gard decat in fata, fapt de care profita sotii .......... extinzandu-se an de an cu grajdurile si furajele pentru animale in curtea din spatele scoli.

Persoanele mentionate au infiintat in urma cu 5 ani o ferma de vaci in mijlocul satului extinzandu-se treptat, an de an, ilegal si abuziv cu grajduri improvizate in curtea scoli si a gradinitei, din satul .......... avand doar 25 de m pana la Caminul Cultural. Ei sunt detinatorii unui teren de 1500 mp, pe care l-au tot marit prin mutarea gardului. Abuzeaza de faptul ca prin rotatie cei doi soti sunt consilieri la primaria din comuna si sfideaza toata comunitatea cu modul lor de comportament.

Astfel au extins grajdurile de vaci in curtea scoli unde depoziteaza si furajele inconjurandu-ma tot mai mult, an de an pe masura ce se extind in curtea scoli. Vacile sunt scoase si vin de la pasune prin fata scoli, intra in curtea acesteia din spate lipsita de gard, trec peste terenul de sport, iar educatoarea de la gradinita ce functioneaza in incinta scolii este nevoita sa tina copii in clasa atata timp cat vacile stapanesc curtea la plecare si la venire de la pasunat. Calul celor in cauza este permanent priponit in curtea scoli.

Dejectiile animalelor au umplut intreg arealul descris iar in timpul ploilor, terenul fiind in panta catre Dunare aflata la aproximativ 200m, urina ce balteste pe sol o ia la vale si trece direct prin curtea mea aflata in aval de „ferma” de vaci. Sunt momente cand duhoarea dejectiilor se amplifica in functie de anumiti factori climatici, motiv ce ma determina ca uneori sa parasesc locatia pe care mi-am dorit-o pentru liniste si relaxare intr-un mediu sanatos de tara fara industrie, aproape de Dunare.

Apa din fantana mea aflata la 10 m de unul dintre grajduri, nu mai este potabila urmare a dejectiilor permanente de la grajduri, care se scurg pe langa ea cu preponderenta in timpul ploilor dar si a balegarului din curtea vecinului si a grajdurilor, unele vechi, altele improvizate ce imi inconjoara tot mai mult curtea prin acapararea curtii scolii, locatii unde vacile stau in permanenta noaptea si tot timpul cat nu sunt la pasunat. Sunt nevoit sa imi aduc apa potabila pentru ca fantana din curtea mea aflata 5m de tarcul vacilor se afla in calea a dejectiilor antrenate de apa de ploaie care se scurge catre Dunare.

Solicit solutionarea acestei sesizari cu respectarea prevederilor OG nr. 27/2002, aprobata prin Legea nr. 233/2002 si a prevederilor Legi nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, si a obligatiilor ce le revin conform Art. 46 privind obligatia de pastrare a secretului de stat, de serviciu, precum si confidentialitatea in legatura cu faptele, informatiile sau documentele de care iau cunostinta in exercitarea functiei publice, in conditiile legii.

Aştept răspuns la această sesizare, în termen, conform legii.

Alte discuții în legătură

Este legal sa ai o exploatatie de 26 de vaci adulte in interiorul ... Matusalemik Matusalemik Este legal sa ai o exploatatie de 26 de vaci adulte in interiorul localitatii ? (vezi toată discuția)
Distanta legala intre ferma si localitate florin_albu florin_albu Buna ziua! Imi poate spune cineva si mie care este distanta minima legala intre o ferma si o localitate sau sat? (vezi toată discuția)
Cresterea animalelor titel2titel titel2titel Buna ziua! Am la tara un vecin care creste animale pentru crercializare. As dori sa cunosc cate animale poate creste langa casa. Ce as putea sa fac in ... (vezi toată discuția)