avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Depasirea termenului de sedere pe teritoriul Romaniei ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Depasirea termenului de sedere pe teritoriul Romaniei cu 5 zile

Buna ziua,

In cazul in care un cetatean american a depasit termenul de 3 luni de sedere in Romania cu 5 zile. Intarzierea s-a datorat faptului ca a asteptat sa iasa actele unui SRL, la care cetateanul american este administrator si actionar majoritar. In urma acestui demers urma sa aplice pentru un permis de sedere prelungit. Acum este in afara tari, dar ar dori se revina la sfarsitul celor 3 luni in care trebuie sa fie plecat.
Care sunt consecintele? Ar putea reveni in Romania?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
raluca_ionita, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluca_ionita , utilizator 17:09, 20 Mai 2016
Ptr permisul de sedere trebuia sa aplice imediat ce a intrat pe teritoriul Romaniei ca sa nu fie constrans de cele 3 luni de viza (lunga sedere) daca avea un posibil domiciliul de rezidenta de declarat pe aceasta perioada, sau putea sa-si prelungeasca viza, prelungirea de viza facandu-se cu 30 de zile inainte de expirarea vizei. Ptr mai multe detalii intrebati la politie, serviciul imigrari pe raza judetului unde locuiti.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
andreizabela, utilizator
DIn pacate nu se poate cere prelungirea vizei, ci doar sa aplice pentru un permis de sedere ( in cazul nostru - datorita unei societati comerciale). dar pentru a aplica pe acest permis trebuie sa fie in tara. Intrebarea mea este : Ar fi posibil sa i se interzica intoarcerea in tara, dupa ce a depasit cu 5 zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere viza sedere pt cetateni irakieni ontherocksltd ontherocksltd buna ziua. caz ipotetic. daca un cetatean irakian detine o societate comerciala in romania cum poate obtine viza de sedere indelungata la noi in tara? ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)