avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare certificat de nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare certificat de nastere copil

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se poate schimba certificatul de nastere si implicit numele de familie al copilului, minor, din prima casatorie, daca in decizia definitiva si irevocabila in urma divortului eu sunt tutorele copilului, iar sotul meu din actuala casatorie recunoaste copilul?
Mentionez de asemenea ca tatal biologic al copilului a refuzat sa mai plateasca pensia alimentara stabilita in urma divortului, de aproximativ 4 ani.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
florimanolache77, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:20, 20 Mai 2016
Nu ii sunteti tutore, ii sunteti parinte.
Sotul dvs nu il poate recunoaste din doua motive- unu ca are un tata si doi ca nu e copilul lui. Il poate adopta cu acordul tatalui biologic, asa i s-ar schimba si numele si parintele.
In ce priveste pensie, puteti pune in executare hotararea pe care o aveti.
Numele, daca vreti sa il schimbati, va trebuie si motiv temeinic si acordul tatalui biologic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie prin casatorie mona2010 mona2010 Buna tuturor! Cazul meu este acesta;copilul meu nu a fost recunoscut de tatal natural si acesta nu plateste pensie alimentara.Eu sunt unicul parinte care ... (vezi toată discuția)
Cum trec copilul minor in numele actualului sot? Adriana1577 Adriana1577 In 2010 am divortat .in urma divortului minora mi a fost incredintata prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila .recent m am casatorit si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Modificare administrativa nume copil si/sau adoptie sonia2011 sonia2011 Sunt mama unui copil minor de aproape 7 ani rezultat dintr-o relatie (nu casatorie). Tatal biologic nu a dorit copilul si nici nu a dorit sa il recunoasca, ... (vezi toată discuția)