avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri PFA traducător
Discuție deschisă în Traduceri

PFA traducător

Bună ziua,

Intenționez să lucrez ca liber-profesionist în domeniul traducerilor, fiind în discuții cu o firmă pentru o colaborare. Problema este că am absolvit o facultate de inginerie și nu am niciun fel de certificare în domeniul limbilor străine încât să-mi pot înființa un PFA pe traduceri.

Întrebarea mea este: cum aș putea să lucrez în legalitate ca traducător și să fiu scutit de plata TVA-ului (evident în ideea în care nu depășesc plafonul)? Pot înființa un SRL și să fiu în continuare scutit de TVA?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:50, 26 Ianuarie 2018
Buna ziua doamna Laura Ciobeica,

Va rog sa ma ajutati cu o clarificare!
Doresc sa traduc doar din engleza in romana pe domeniul tehnic si am deja un PFA infiintat.
Pentru a putea adauga activitatea de traducator liber profesionist la registrul comertului am nevoie de ambele examene la MCC (eng-rom cat si rom-eng)? Nu ar fi suficient doar cel engleza-->romana ?

Va multumesc!
Buna ziua,

Registrul Comertului cere o dovada ca sunteti abilitat sa prestati activitatea pe care doriti sa o adaugati la mentiuni, pot sa presupun ca ar fi posibil sa obtineti un raspuns pozitiv doar cu certificatul pentru engleza-romana...incercati si vedeti ce rezolvati.
Sper sa fie de folos!
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat DASY DASY As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate? (vezi toată discuția)
Certificat traducãtor - examen limba francezã ysaraisa ysaraisa Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu exemple de subiecte pentru obtinerea certificatului de traducator autorizat in limba franceza? eu am obtinut DALF-ul ... (vezi toată discuția)
Intrebare - diferenta dintre traducator juridic si traducator tehnic dobre266 dobre266 Rog sa ma lamureasca cineva care este deosebirea intre traducator juridic si traducator tehnic... Eu as dori sa me examinez in spaniola. Are cineva examene ... (vezi toată discuția)