avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA si Declarare achizitie auto second hand Croatia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA si Declarare achizitie auto second hand Croatia

Buna ziua,
firma platitoare de TVA a cumparat un autocar din Croatia de la o persoana juridica, platitor de tva ( cod tva verificat in Vies).
Auto este second-hand.
In contract se face mentiunea ca este un auto rulat , din 2003.
Pe factura se trece TVA 0 si se face mentiunea SCUTIT , apare si o alta mentiune "tva calculat conform ART 20 al.1 din Codul Fiscal 9 (zakona o PDV-u).
Pe factura nu se mai trece nicaieri cuvantul "second-hand" in schimb se trec date de identificare a autocarului si anul de fabricatie.
Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa fac taxare inversa pentru AIC sau nu.
Nu am reusit sa gasesc informatii despre art.20 din codul lor fiscal .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:25, 22 Mai 2016
Da, se aplica taxarea inversa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate platitoare tva achizitioneaza autoturism second-hand din belgia GRIGORE CRYSTINA GRIGORE CRYSTINA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Societate platitoare de TVA (la trimestru) achizitioneaza un autoturism second-hand din Belgia in ... (vezi toată discuția)
Tva la auto secondhand din ue Dandy Dandy Buna ziua! sunt nou pe aici as avea nevoie da ajutorul vostru! am cumparat o masina din 2001 din Germania la sfarsitul lunii octombrie pentru nevoile ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara auto second-hand (detalii tva) Ovidiu_minos Ovidiu_minos Buna ziua, as dori, va rog, sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Doresc sa achizitionez un autoturism second hand (de la o firma specializata in ... (vezi toată discuția)