avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrarea contabila a cheltuelilor cu unitatile ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrarea contabila a cheltuelilor cu unitatile protejate autorizate din fondul de handicap

Buna ziua!
Legea 448/2006 republicata, la art 78 prevede ca:
(2) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.
(3) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:
a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
b) să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat în condiţiile prevăzute la lit. a).
(4) Fac excepţie de la prevederile alin. (2) instituţiile publice de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţionala.
Intrebare:
Daca eu sunt autorizat ca unitate protejata si prestez servicii de masaj la birou unei firme cu domeniul de activitate, inginerie, deci servicii inconpatibile cu domeniul lor de activitate, deci nedeductibile, care este varianta de a inregistra in contabilitate cheltuelile cu mine fara a se complica si pastrand scopul articolului din lege, acela de a-mi da sansa integrarii in munca, mie handicapatului?
M-am confruntat recent cu situatia din partea unei firme, client, cum ca masajul pe care il prestam in schimbul fondului de handicap, ca unitate protejata autorizata, ar fi vazut de catre A.N.A.F. ca bonus in natura oferit salariatilor si deci trebue impozitat; acest lucru a condus la rezilierea contractului meu pentru ca e complicat pentru firma sa isi asume aceasta procedura.
Deci cum se inregistreaza in contabilitate factura unei unitati protejate care presteaza servicii nedeductibile pentru client, dar care costuri sunt din fondul de handicap?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: topmasaj , utilizator 23:03, 22 Mai 2016
Una este sa fie cheltuiala nedeductibila fiscal si alta ca acest beneficiu (masajul) oferit salariatilor sa fie venit de natura salariala. In cazul al-II-lea e mult de plata la stat si o societate prefera sa plateasca penalizarea ca nu foloseste serviciile unei firme protejate, decat sa plateasca contributiile si impozitul similare salariilor.
firmele se lauda cu responsabilitatea sociala si deci ar trebui sa poata sa isi inregistreze in contabilitate aceste cheltueli si deductibile si deci ma intereseaza cum ar fi posibil ca eu prestatorul sa ma bucur de prevederile legii mentionate, sa conving contabilii potentialilor clienti ca e ok sa lucreze cu mine,;? din experienta am si solutiile, dar vreau sa vad daca sunt si altele mai simple, dupa care voi reveni cu solutia agreata de anaf. am bagat la gramada deductibilitatea cu inpozitul pentru ca prestartorul poate fi sau nu platitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Colaborare cu firma-unitate protejata Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. O societate cu aproximativ 100 de angajati, din cauza specificului muncii nu poate angaja persoane cu handicap, insa doreste sa colaboreze cu o ... (vezi toată discuția)
Fondul de handicapati - achizite de la unitari protejate - baza legala tinan2009 tinan2009 Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu baza legala prin care o firma care este obligata sa achite fondul de handicat (are peste 50 salariati activi) poate sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. firma de constructii, in cazul in care depaseste nr.mediu ... JILAVEANU MARIA JILAVEANU MARIA Buna ziua. Firma de constructii, in cazul in care depaseste nr.mediu de 50 de angajati trebuie sa plateasca fond de handicap, in cazul in care nu are ca ... (vezi toată discuția)