hrimiucsorin a scris:
Buna ziua.
Acum mai bine de o luna, am gasit un web programator pe un site de liber-profesionisti internationali , pentru a-mi modifica un site pentru suma de 500 euro. Intrucat persoana respectiva era din bucuresti, am ocolit siteul pe care ne-am cunoscut pentru a nu mai plati comisioane si am hotarat sa colaborez cu el In acest sens i-am platit un avans de 200euro, prin virament bancar in contul sau. Problema a fost cand s-a apropiat termenul scadent si programatorul nu lucrase mai nimic. A tot promis ca va lucra si ca isi va face partea sa de treaba dar dupa ce am depasit data la care trebuia sa fie finalizat proiectul nu lucrase deloc.
Si-a cerut scuze ca m-a incurcat si a promis ca imi da banii inapoi. problema este ca de atunci au trecut 20 de zile si tot ma amana cu bani,. ”ca ii pune maine” si tot asa trec zilele...
Cum pot sa-mi recuperez banii de la el?
mentionez ca:
- am chitanta de la banca pe care scrie ca i-am platit avansul
- am datele lui de identificare,
- am facut si un contract neinregistrat la notar, insa aici ar fi o problema deoarece pe contract am trecut ca si parti contractante pe el si firma pe care o administrez.
- pot sa fac dovada tuturor conversatiilor dintre mine si el.
NCP - Art. 244
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.
Sfatul meu:
Contactati-l si spunetii ca in 24 ore va duce-ti la Politie sa depuneti plangere, cu toate documentele( ce ati mentionat):
- am chitanta de la banca pe care scrie ca i-am platit avansul
- am datele lui de identificare,
- am facut si un contract neinregistrat la notar, insa aici ar fi o problema deoarece pe contract am trecut ca si parti contractante pe el si firma pe care o administrez.
- pot sa fac dovada tuturor conversatiilor dintre mine si el.
Daca in acele 24 ore sau un termen care doriti dvs., nu va inapoiaza banii, face-ti plangere la Politie (sectia de care apartineti), dar ar fi bine sa va rezolvati treaba amiabil.
Daca faceti plangere - dosar penal ..etc.
O seara buna.