avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Escrocherie firma de casting
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Escrocherie firma de casting

Buna ziua

EXISTA AICI AVOCATI DIN ECHIPA PRO BONO ?

Va trimit acest mesaj cu speranta ca ma puteti ajuta in legatura cu un contract de reprezentare pe care l - am semnat in necunostinta de cauza.

Sper sa gasesc aici un avocat din echipa pro bono si ma ajute neconditionat deoarece locuiesc intr-un satuc la 20 km de Alexandria si nu am decat un ajutor social de 310 lei lunar eu, fratele si cei doi parinti bolnavi.
Pe 6 Mai am fost externat si eu din spitalul judetean cu diagnosticul Epilepsie Criptogena in urma unor crize avute anterior acasa.
Pe strada in Alexandria am fost invitati eu cu mama de un tanar sa imi propuna o oferta de modeling si reclame televizate in urma carora o sa fiu platit...mi s-a solicitat pentru inceput plata unei sume de 80 de lei pentru incheierea unei conventii reprezentand o sedinta foto de 20 fotografii...ulterior am fost telefonat de aceasta agentie spunandu-mi ca am fost ales pe baza fotografiilor sa merg mai departe si ca vrea domnisoara director a agentiei sa ma cunoasca.
In urma conversatiei avute am semnat in necunostinta de cauza acest contract de reprezentare la care ma obliga sa platesc 200 E pentru alte 2 sedinte foto finale inainte de a incepe sa fiu platit pentru prezentari de moda sau evenimente.
Am facut imprumut la cunostinte de jumatate din suma si am dat la agentie pentru care mi-a eliberat chitanta pe 450 lei.
Sincer sa va spun aveam si eu speranta ca aceasta agentie de promovare este corecta si poate mai scap si eu familia din datorii si necazuri, dar ulterior am gasit pe internet persoane care se plang de ei ca au fost inselati.
Acum am ramas dator cu cei 450 lei la cativa apropiati si agentia ma obliga printr-o anexa la contract sa achit si cealalta suma de 450 lei.

Va rog mult ajutati-ma sa scap din plasa acestor tepari si poate imi recuperez si eu banii 530 lei in total de la ei.

Astept raspunsul dvs
Multumesc anticipat

Interventie moderator:Nu este de dorit identificarea unor persoane fizice ori juridice. Va rog folositi mesageria privata pentru detalii privind datele de identificare. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Singura varianta este sa va duceti la politie si sa formulati o plangere penala impotriva societatii respective,sansele sa va recuperatii banii sunt mici ,vestea buna este ca nu cred ca vor face demersuri pt a va solicita si restul sumei.
Art. 244 - Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.

Cum a spus mai sus domnia sa domnul avocat , plangere penala pentru inselaciune , faci copie la contract / chitanta ( nu dai originalele din mana nici mort ) nici la procuror / avocat / presedinte de complet decat lui Dumnezeu arati originalul ... mergi cu contractul si chitanta si depui plangerea pentru inselaciune si explici acolo totul ... dupa ce ai terminat plangerea ceri de la domnul politist numar de inregistrare frumos ( in caz de refuza ) , vii pe forum , dai mesaj privat si te pun in tema dupa ce imi spui ce ai facut .

Iti scriu toate legile si mergi mai departe ... cu chitanta si contratul in copie , te invat unde sa lovesti mai sus de " Politie " ... . Nu trebuie sa-ti fie frica de nimeni si nimic , chiar si daca te " injura " spui = multumesc = ... te asteptam cu vesti .
Am facut plangerea penala impotriva societatii respective.
Acum nu stiu cum sa procedez mai departe, ma puteti ajuta?
Ca ati gasit pe internet persoane care se plang de ei am inteles, dar nu am inteles cu ce v-au inselat pe dvs? ce inseamna ca ati semnat in necunostinta de cauza? societatea respectiva nu a respectat clauzele contractuale sau cu ce va simtiti inselat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost inselat...ajutati-ma cu un sfat.. mar1u5 mar1u5 va salut...is nou pe acest forum sper sa nu scriu prostii dar doresc ajutorul vostru mi-am comandat acu cateva zile de pe un site un dvd auto am vorbit cu omu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune online GrigoreCristian GrigoreCristian Buna ziua! In aceasta dimineata fratele meu a fost inselat online (Facebook) de o pagina sportiva, i-sa promis ca daca plateste o anumita suma de bani ... (vezi toată discuția)
Teapa retur andrei90 andrei90 Buna seara. Am comandat un produs de pe cel mai cunoscut site de licitatii din romania, dar produsul nu a corespuns descrierii. Era o alta versiune, avea si o ... (vezi toată discuția)