avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Teapa retur
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Teapa retur

Buna seara. Am comandat un produs de pe cel mai cunoscut site de licitatii din romania, dar produsul nu a corespuns descrierii. Era o alta versiune, avea si o problema tehnica. Am vorbit cu vanzatorul si i-am spus ca o putem rezolva pe cale amiabila sau prin politie. A acceptat sa imi returneze banii dar eu trebuia sa ii trimit coletul fara nici un fel de ramburs iar apoi el urma sa imi returneze banii. Acum de o saptamana nu mai pot da de el, nu raspunde la telefon. Am numele, adresa si numarul de telefon. Mai pot face ceva la politie? Am discutat si niste prieteni si ei au spus ca singura dovada a fraudei era produsul (un telefon), iar acum este la el. Eu mai am chitantele de la posta daca ajuta cu ceva.
Cel mai recent răspuns: Wladelu , utilizator 17:23, 18 Iulie 2011
Depuneti plangere penala impotriva acestei persoane la politie,pentru comiterea infractiunii de inselaciune.

ART. 215-cod penal

Înşelăciunea

Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelăciunea săvârşită prin folosire de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât, fără această eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alineatele precedente, după distincţiile acolo arătate.
Emiterea unui cec asupra unei instituţii de credit sau unei persoane, ştiind că pentru valorificarea lui nu există provizia sau acoperirea necesară, precum şi fapta de a retrage, după emitere, provizia, în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plăti înainte de expirarea termenului de prezentare, în scopul arătat în alin. 1, dacă s-a pricinuit o pagubă posesorului cecului, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută în alin. 2.
Înşelăciunea care a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
Voi face asta dar vreau sa stiu daca imi pierd timpul degeaba si imi fac sperante sau chiar am o sansa?
Nu putem afirma ca va pierdeti timpul..pur si simplu.Depuneti plangerea,este dreptul dvs.,iar organele de politie sunt obligate de lege sa dea curs acestei plangeri.
mergeti si depuneti plangere la politie findca mai aveti sanse depinde si ce declara escrocul in fata politiei iar in privinta chitantelor puteti obtine xerocopii de la posta.
Nu am mentionat ca m-a pus sa trimit pe alt nume decat cel de pe care mi-a trimis el pachetul, si la adresa un oficiu postal..

Alte discuții în legătură

Emitere cec fara acoperire mcstefan mcstefan Am emis un CEC nedatat drept garantie pentru o achizitie cu o valoare insemnata care a fost incheiata si suma achitata. CEC-ul nu a fost returnat si a ramas la ... (vezi toată discuția)
Termen introducere plangere lilicrin lilicrin Buna ziua, as vrea sa stiu care este termenul legal in care se poate introduce o plangere pentru frauda, ce se intampla daca am depasit termenul si care sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit pe chirie g_dany19 g_dany19 Buna. Am stat cu chirie intr-un apartament cu o camera si am platit chirie 150 € luna timp de 4 luni jumatate + garantia 150 € (incasata la ... (vezi toată discuția)