avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme care pot aparea in cazul unui divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme care pot aparea in cazul unui divort

Buna ziua,


Sot si sotie urmeaza sa incheie actele de proprietate pentru un apartament luat prin "Prima casa".Ea a aflat acum, inainte de semnare actelor, ca el o inseala si ca asteapta si copil de la amanta. In cazul in care cei doi vor semna actele pt apartament, in cazul unui divort viitor, el o poate scoate pe sotie din actele de proprietate?

multumesc.
Da, prin partaj. E valabil si invers, si sotia poate pastra casa daca isi permite.
Eu as zice sa nu va mai complicati cu achizitionarea imobilului daca casatoria nu mai poate continua.
Dificil de facut un partaj cu bun gajat/ipotecat. Se pierd bani, nervi, timp...
Prima Casa e un program care ajuta , insa sunt si complicatiile care deriva din contract, faptul ca nu se pot aduce modificari, sa se vanda, sa se preia doar de unul - venitul trebuie sa acopere toata rata.
Amanta, copilul care urmeaza sa se nasca ,elemente care schimba total lucrurile. Minciuna sotului si ratele la banca pt o locuinta comuna parca nu prea merg impreuna, pe termen lung.
Corina_1720
Raul trebuie taiat de la radacina. Daca va permiteti luxul de a trai in continuare cu un barbat care are un copil in afara casatoriei, sa mai plateasca si pensie alimentara...treba dvs. Dar ca sa mai faceti si un credit ipotecar, sa achizitionati o locuinta pe care a carei valoare trebuie sa o achtati impreuna timp de o viata...mai ganditi-va ! Nici nu va inchipuiti ce va asteapta in cazul unui partaj. In afara de timp si bani, in proces, cel caruia-i va fi atribuita locuinta va plati o rata pe care nu se stie daca financiar ar putea s-o suporte. In acest caz, copropietarul nu va putea fi scos din raspundere, banca neacceptand, respectand politica fiscala a bancii.
Coproprietarul va sta " agatat" de credit, pana la lichidarea creditului, cu statut de coplatitor.Si cel caruia i-a fost atribuita locuinta, neplatind rata, coplatitorul va fi bun de plata.Si iarasi un proces pentru recuperarea banilor retinuti ." E grele, doamna !"

Alte discuții în legătură

Revenirea sotului dupa 7 luni soniamarcel soniamarcel Buna ziua, Am si eu o problema. In luna mai 2015 sotul meu a figit de acasa la amanta. Eu am ramas in apartament (propietate comuna), impreuna cu minorul ... (vezi toată discuția)
Divort/ prima casa Cristiana34 Cristiana34 Buna ziua, in timpul casatoriei am achizitionat un imobil prin Prima Casa, beneficiarul creditului fiind sotul, iar eu coplatitor. Am decis sa divortam, dar ... (vezi toată discuția)
Partaj credit ipotecar in caz de divort elenatoader elenatoader Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat in urmatoarea problema. Am doua credite ipotecare la care sunt eu titular iar sotul este coplatitor:un ... (vezi toată discuția)