avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Renuntarea la aplicarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Renuntarea la aplicarea pedepsei

In cazul sesizarii instantei prin recchizitoriu cu privire la savarsirea a doua infractiunii ultraj forma agravanta si tulburarea linistii publice, dar cu circumstante atenuante pentru inculpat, infractiunile fiind in concurs real se poate dispune renuntarea la aplicarea pedepsei cu privire la aceste fapte de catre instanta, sau se considera ca infractiunile savarsite NU PREZINTA o gravitate redusa, conditie care trebuie indeplinita la RAP, va rog să-mi răspundeți!!!
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 14:02, 23 Mai 2016
Daca am inteles bine fapta este incadrata conf. C.P.-1969, in acest caz limitele de pedeapsa pentru agravanta de la art. 321 este inchisoare de la 2-7 ani.
Nu se poate dispune renunţarea la aplicarea pedepsei daca pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea mai mare de 5 ani.
Pe actualul cod, infractiunile de ultraj art.257 si art.371

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare sau nu? frusin frusin Va rog sa ma ajutati si pe mine ptr. a intelege daca vrunul din ei au inchisoare sau toti sant cu suspendare.Solutie: Dec.963/Admite recursul declarat de ... (vezi toată discuția)
Amenda penala sau inchisoare? Sebastian1990 Sebastian1990 Atunci cand o infractiune are ca pedeapsa amenda sau inchisoare (de la 3 luni la un an) cum se alege intre cele doua? In ce caz se pedepseste cu inchisoarea ... (vezi toată discuția)
Ștergerea cazier judiciar Crisris Crisris Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: 1. În baza art. 2151 alin. 1 Cod penal din 1969, cu apl. art. 41 alin. 2 Cp din 1969, ... (vezi toată discuția)