avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce taxa trebuie sa plateasca in tara cetatenii romani ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce taxa trebuie sa plateasca in tara cetatenii romani ce muncesc in strainatate? Care sunt prevederile noului Cod fiscal in aceasta privinta?

Buna ziua,

As dori sa va adresez o intrebare in legatura cu noul Cod fiscal. Lucrez in strainatate din 2008, am contract de munca permanent si singurele privilegii de care ma bucur in tara sunt constituite de buletin si pasaport. Nu am folosit serviciile medicale si cred ca am votat o singura data si atunci la una din ambasadele din strainatate. Asigurare medicala nu am in tara iar la fondul meu privat de pensii nu am mai contribuit demult.
Am auzit din varii surse ca un nou Cod fiscal a fost adoptat si astfel cetatenii romani cu rezidenta fiscala in Romania trebuie sa plateasca un anumit procentaj din salariul minim pe economie.
Va rog sa ma lamuriti care sunt realmente prevederile noului cod fiscal in aceasta privinta? Ce inseamna rezidenta fiscala?
Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Ioana

Alte discuții în legătură

Schimbare rezidenta -ce trebuie sa fac? ioana_bucuresi ioana_bucuresi Buna Seara, Ma puteti ajuta cu un raspuns la intrebarea: ,,ce trebuie sa fac/declar in Romania la schimbarea rezidentei,,? Care sunt pasii , ce am de ... (vezi toată discuția)
Titlul subiectului: impozitare venituri salariale realizate in strainatate G.Brad G.Brad Va rog sa-mi explicati cum se impoziteaza veniturile salariale realizate din strainatate in urmatoarele conditii: - SALARIAT: Persoana fizica de cetatenie ... (vezi toată discuția)
Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)