avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Schimbare rezidenta -ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Schimbare rezidenta -ce trebuie sa fac?

Buna Seara,

Ma puteti ajuta cu un raspuns la intrebarea: ,,ce trebuie sa fac/declar in Romania la schimbarea rezidentei,,? Care sunt pasii , ce am de declarat in Romania?
Sunt de o luna in Austria cu rezidenta, si nu stiu daca trebuie sa depun ceva declaratii in Romania , la Politie sau la Fisc , ca nu mai am rezidenta permanenta in Romania, desi apartamentul unde am locuit si a carui adresa figureaza inca in buletin il voi detine in continuare. Pot sa am rezidenta dubla in Romania si Austria sau trebuie sa renunt la una?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
ioana_bucuresi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:34, 14 Mai 2016
Puteti avea mai multe resedinte, in tari diferite, dar nu puteti avea decat un singur domiciliu, intr-o singura tara. Va puteti face pasaport de CRDS-ist prin consulatul din Austria.

Domiciliul este adresa la care locuiti faptic in mod preponderent si nu poate fi decat intr-o singura tara.
Multumesc, si daca vreau sa inscriu masina aici , trebuie sa o inscriu si sa o radiez apoi din Romania ? Care sunt etapele? Referitor la taxe, am auzit ceva de declaratii fiscale la maximum 183 zile de la mutare, in tara de origine. Nu stiu ce inseamna si asta, daca platesc taxe aici pentru salariu , de ce trebuie sa mai depun declaratii in Romania? Mi se impoziteaza salariul in 2 tari?
O persoana fizica cetatean roman, ce stie ca va parasi teritoriul Romaniei pentru mai mult de 183 de zile si este interesata sa isi modifice rezidenta fiscala, va depune o declaratie pentru renuntarea la rezidenta fiscala, conform art. 59 din noul Cod fiscal.

Vedeti daca va ajuta aceste link-uri
[ link extern ]

[ link extern ]

Si totusi , trebuie sa declar ceva la Politie , si in cazul in care resedinta permanenta va fi in Austria ce am de facut ?
Multumesc!
La politie nu aveti ce sa declarati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta italia kevin07 kevin07 buna, sunt nou pe aici si as dori sa stiu,, am rezidenta in sp,, pot sa imi fac si in italia ,sau nu le zic ca am ? cum se procedeaza ,mersi mult (vezi toată discuția)
Cass pentru persoane care nu realizeaza venituri in romania 2016 anca_marya anca_marya Buna ziua, In cazul in care o persoana cu domiciliul in Romania si resedinta in alta tara, realizeaza venituri si plateste asigurari medicale in tara in ... (vezi toată discuția)
Ce drumuri trebuie sa faca un cetatean cu pasaport crds la anaf crisppian crisppian Buna ziua, Am dubla cetatenie, Romano-Americana, si pasaport CRDS pe care l-am obtinut de la consulat special pentru a nu fi pus la plata obligatorie a ... (vezi toată discuția)