avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce drumuri trebuie sa faca un cetatean cu pasaport ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce drumuri trebuie sa faca un cetatean cu pasaport CRDS la ANAF

Buna ziua,

Am dubla cetatenie, Romano-Americana, si pasaport CRDS pe care l-am obtinut de la consulat special pentru a nu fi pus la plata obligatorie a asigurarii medicale.
Nu am venituri in Romania, nu am conturi bancare, nici proprietati. Viata mea este in alta tara...sau centrul intereselor vitale inclusiv familie, casa, slujba, viitoarea pensie, etc.

Nu este clar daca pasaportul CRDS rezolva problemele cu ANAF-ul. Nu inteleg ce declaratii ar trebui depuse la ANAF in tara pentru a iesi din evidentele ei- atata timp cat nu mai am buletin, si sunt plecat de ani de zile.

Instructiunele pentru aceste declaratii sunt confuze si uitandu-ma pe declaratii nu cred ca vreau sa dau atat de multe informatii anaf-ului (sincer nu am vazut astfel de formulare in alte tari).

Ma gandesc ca nu am obligatia sa completez acest formular pentru ca daca vin in tara vin numai in vacanta. Au obligația completării formularului ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la sosirea în România˝ persoanele fizice care sosesc în România  şi au o  şedere în statul român o perioadă sau mai multe perioade ce depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat.

Si acum asta: daca eu am sedere permanenta in strainatate nu cred ca trebuie sa completez formularul de plecare nu? "Au obligația completării formularului ˝Chestionar pentru stabilirea rezidenței fiscale a persoanei fizice la plecarea din România˝ persoanele fizice rezidente în România, precum  şi persoanele fizice nerezidente, care au avut obligația completării formularului prevăzut la art. 1, lit.a),   care pleacă din țara noastră şi care vor avea o şedere în străinătate mai mare de 183 de zile într‐un an calendaristic. "

Asadar ce trebuie facut din strainatate pentru a nu avea dureri de cap cu ANAF-ul.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Rezidenta fiscala in romania-proiect-dezbatere publica rodica_post rodica_post Ministerul Finantelor Publice-: Proiect Ordin privind – Reglementarea unor aspecte privind rezidenta fiscala in Romania a persoanelor fizice Prin ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica fiscala online Danitch296@yahoo.com Danitch296@yahoo.com Buna ziua! Intrebare: Intra in aceeasi categorie, declaratia fiscala online a romanilor din diaspora? Sau trebuie alt tip de formular?Care? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica venituri din afara ue si plecati mai mult de 6 luni din tara valentinkiperi valentinkiperi Buna ziua, Daca am venituri din afara UE dar lipsesc din tara mai mult de 183 zile pe an, trebuie sa declar aceste venituri? Si daca le declar se vor ... (vezi toată discuția)