avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru persoane care nu realizeaza venituri in ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru persoane care nu realizeaza venituri in Romania 2016

Buna ziua,

In cazul in care o persoana cu domiciliul in Romania si resedinta in alta tara, realizeaza venituri si plateste asigurari medicale in tara in care isi are resedinta (inclusiv pentru tratamente in afara tarii de resedinta), mai este nevoie sa se inregistreze la Fisc drept persoana care nu realizeaza venituri in Romania? Daca da, ce acte trebuie completate?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

O zi buna,

Ana-Maria
Cel mai recent răspuns: anca_marya , utilizator 22:37, 1 Februarie 2016
Precizati care este rezidenta Dvs. fiscala si care este tara de resedinta.

PS
Este considerata persoana fizica rezidenta fiscal in Romania orice persoana fizica - indiferent de cetatenia pe care o are - care indeplineste cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) are domiciliul in Romania;
b) centrul intereselor vitale ale persoanei este amplasat in Romania;
c) este prezenta in Romania pentru o perioada sau mai multe perioade care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat;
d) este cetatean roman care lucreaza in strainatate, ca functionar sau angajat al Romaniei intr-un stat strain.

Ca persoana fizica ati depus la autoritatea fiscala competenta declaratii fiscale privind stabilirea rezidentei fiscale in Romania sau renuntarea la rezidenta fiscala in Romania ?

Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2016
legalmgm, utilizator
doar la punctul a. am buletinul cu adresa de RO dar resedinta permanenta in afara
prin urmare cum pot interpreta aici ?


Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
adrian12, utilizator
Rezidenta fiscala este in Romania, iar resedinta e pe o perioada limitata intr-o tara europeana non UE; eu nu am venituri proprii - doar sotul, insa platim impozite si asigurari medicale in tara de resedinta.
Nu am renuntat la rezidenta fiscala din Romania - am inca o proprietate (casa la tara mostenire) pentru care platesc impozite in Romania, desi nu am nici un venit acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri obtinute in strainatate tamaratamara tamaratamara Buna, Sunt cetatean roman, dar am plecat in 2008. In rastimpul asta: - am obitnut venituri din salarii intr-un alt stat UE cativa ani - am obtinut ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica venituri din afara ue si plecati mai mult de 6 luni din tara valentinkiperi valentinkiperi Buna ziua, Daca am venituri din afara UE dar lipsesc din tara mai mult de 183 zile pe an, trebuie sa declar aceste venituri? Si daca le declar se vor ... (vezi toată discuția)
Plata cass persoana fizica, domiciliul în romania, munca în strainatate imamco imamco Buna ziua, Ce se înțelege sau mai bine spus, ce înțelege ANAF prin expresia \"informatii cu relevanta fiscala pentru identificarea contribuabililor sau a ... (vezi toată discuția)