In cazul in care o persoana cu domiciliul in Romania si resedinta in alta tara, realizeaza venituri si plateste asigurari medicale in tara in care isi are resedinta (inclusiv pentru tratamente in afara tarii de resedinta), mai este nevoie sa se inregistreze la Fisc drept persoana care nu realizeaza venituri in Romania? Daca da, ce acte trebuie completate?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Precizati care este rezidenta Dvs. fiscala si care este tara de resedinta.
PS
Este considerata persoana fizica rezidenta fiscal in Romania orice persoana fizica - indiferent de cetatenia pe care o are - care indeplineste cel putin una dintre urmatoarele conditii:
a) are domiciliul in Romania;
b) centrul intereselor vitale ale persoanei este amplasat in Romania;
c) este prezenta in Romania pentru o perioada sau mai multe perioade care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat;
d) este cetatean roman care lucreaza in strainatate, ca functionar sau angajat al Romaniei intr-un stat strain.
Ca persoana fizica ati depus la autoritatea fiscala competenta declaratii fiscale privind stabilirea rezidentei fiscale in Romania sau renuntarea la rezidenta fiscala in Romania ?
Rezidenta fiscala este in Romania, iar resedinta e pe o perioada limitata intr-o tara europeana non UE; eu nu am venituri proprii - doar sotul, insa platim impozite si asigurari medicale in tara de resedinta.
Nu am renuntat la rezidenta fiscala din Romania - am inca o proprietate (casa la tara mostenire) pentru care platesc impozite in Romania, desi nu am nici un venit acolo.