avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire perioada - stimulent de insertie din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire perioada - stimulent de insertie din 01.07.2016

Buna ziua,

Ma aflu in plata stimulentului de insertie pana in 12.07.2016. Am optat pentru CIC 2 ani si am revenit la lucru cu 17.08.2015, obtinand venituri supuse impozitului.
Cf. Legii 66/2016, eu inteleg ca as beneficia de prelungirea platii stimulentului de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, daca nu optez pentru suspendarea pt CIC pana la implinirea de catre copil a 2 ani (nu are niciun rost in situatia mea).
Am interpretat corect legislatia?
(1) Pentru persoanele care, la data intrării în vigoare a prezentei legi, beneficiază de concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului, de concediul fără plată sau de stimulentul de inserţie reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, modificările aduse prin prezenta lege se aplică după cum urmează:
a) pentru persoanele care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau în plata stimulentului de inserţie, precum şi pentru cele aflate în concediu fără plată pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea opţiunii se realizează pe bază de cerere şi acte doveditoare privind suspendarea realizării de venituri supuse impozitului, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) pentru persoanele care se află în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizaţiei lunare aferente se realizează din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordării dreptului;
c) pentru persoanele aflate în plata stimulentului de inserţie, indiferent de opţiunea de concediu exprimată iniţial, şi care nu se află în situaţia prevăzută la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani, în cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie-noua lege mardiniuc mardiniuc Buna ziua Ma aflu in urmatoarea situatie: am nascut pe 29.06.2014. Am fost in CIC, iar de la 1.09.2015 m-am intors la serviciu si beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Plata stimulent insertie 3 ani pentru tata andreeaghe andreeaghe Copilul face 2 ani pe 28 septembrie 2016.Tatal beneficieaza de stimulentul de insertie de cand copilul s-a nascut.Nu si-a luat concediu nici de un an, nici ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare stimulent de insertie pana la 3 ani Diana P Diana P Buna ziua, Am o intrebare legata de noua lege privind acordarea CIC. Eu am optat pentru 1 an, an ce s-a terminat pe data de 27.10.2015. De atunci m-am intors ... (vezi toată discuția)