avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prima casa 2016
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prima casa 2016

Va rog mult sa ma ajutati. Doresc un credit Prima casa, insa am in coproprietate cu fratele meu 50% cota parte dintr-un apartament de 53 mp, iar mama are drept de uzufruct.

In acest caz, pot da declaratia ca detin in proprietate exclusiva mai putin de 50 mp sau ca nu detin in proprietate exclusiva un apartament mai mare de 50 mp?

Cu alte cuvinte pot accesa sau nu Prima casa
Cel mai recent răspuns: rschintee , utilizator 12:18, 25 Mai 2016
Da puteti.
Avand in vedere ca detineti 50 % dintr-un imobil de 53 mp, este clar ca asta inseamna de fapt ca aveti 26 mp. Deci, mai putin de 5o mp, asa cum cere legea.
Va multumesc frumos pentru raspuns! O zi buna
Revin cu mai multe detalii doar ca sa ma asigur ca nu pot fi acuzata de fals in delcaratii :

- Conform contractuli de vanzare-cumparare apartamentul pe care sunt trecuta eu si fratele meu scrie asa "in cote egale si indivize de 1/2 pentru fiecare imobilul compus din 3 camere in suprafata utila de 52.35 mp."

Imi doresc foarte mult sa accesez un credit prin programul Prima Casa, deoarece in prezent locuiesc in Bucuresti, sunt casatorita si am un copil.

Conform conditiilor de eligilitate pentru prima casa trebuie sa declari ca ;
Nu detii in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita sau
Detii in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Programul "Prima Casa", in suprafata utila mai mica de 50 m2
".

Eu ce declar?

Va multumesc foarte mult din nou pentru ajutor

~ final discuție ~