avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoane cu handicap angajate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoane cu handicap angajate

Buna ziua, am o intrebare legata de legea 448/2006 respectiv Ord 590/2008.
In art 78, alin 2 din legea 448 se specifica: “Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.” urmand ca, daca aceasta obligatie nu este indeplinita, sa se plateasca o contributie calculata in functie de numarul mediu lunar de salariati, numarul de salariati cu handicap si salariul minim.
In acelasi timp, in Ord 590/2008, art 2 se specifica: "Suma datorată de autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap, reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap" iar in art 3, alin (1): "Numărul de angajaţi care se ia în calcul este numărul mediu de angajaţi din lună".

Intrebarea mea este: daca vreau sa angajez persoane cu handicap, numarul de persoane il calculez cf Legii 448 ca fiind 4% din nr total de angajati sau aplic 4% la numarul mediu lunar de salariati?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 25 Mai 2016
Il aplicati la numărul mediu de angajaţi din lună.

Ordinulnr.590/2008 privind aprobarea Instrucţiunilor pentru aplicarea art. 78 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

Art. 2.
(1) Numărul de angajaţi care se ia în calcul este numărul mediu de angajaţi din lună.

(2) Se determină numărul mediu lunar de salariaţi din fiecare lună ca medie aritmetică simplă rezultată din suma efectivelor zilnice de salariaţi din luna respectivă, inclusiv zilele de repaus săptămânal, zilele de sărbători legale şi alte zile în care, potrivit dispoziţiilor legale, nu se lucrează, împărţită la numărul total de zile calendaristice. În efectivele zilnice nu vor fi incluşi salariaţii aflaţi în concediu fără plată, cei aflaţi în grevă, cei detaşaţi la lucru în străinătate şi nici cei ale căror contracte individuale de muncă sunt suspendate. Pentru fiecare zi de repaus săptămânal sau de sărbătoare legală se vor lua în calcul efectivele de salariaţi din ziua lucrătoare precedentă, cu excepţia persoanelor al căror contract individual de muncă a încetat în acea zi.

(3) Salariaţii care nu sunt angajaţi cu normă întreagă vor fi incluşi în numărul mediu proporţional cu timpul de lucru prevăzut în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul fond handicap,daca am incadrate persoane cu handicap cu timp partial emmaribana emmaribana Buna ziua, la o societate cu peste 50 salariati, din care 3 sunt cu handicap( unul angajat cu 8 ore/zi si 2 cu cate o ora/zi), care este numarul pentru care ... (vezi toată discuția)
Calcul numar mediu angajati si fond handicapati irinajunca irinajunca Buna ziua, Am o intrebare legata de modul de calcul al numarului mediu de angajati contributiei la fondul de handicapati, mai exact despre modul de calcul ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator handicap Radu Aura Radu Aura Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Daca societatea nu a angajat pers. cu handicap si tb. sa plateasca lunar catre bugetul de stat o ... (vezi toată discuția)