avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze testamentare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze testamentare

Buna ziua!
In situatia in care este incheiat un testament la notar, testament in care se prevede clauza fireasca de a ingropa defunctul care lasa mostenirea unei rude, ce se intampla daca alte rude ale decedatului, care au incheiat un testament anterior cu acesta (dar a fost anulat fara stirea lor dupa care s-a incheiat alt testament, cu alta persoana), vin abuziv si vor sa se ocupe de inmormantare in ideea in care se considera mostenitori de drept?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:48, 27 Mai 2016
Nu se intampla nimic. le datorati cheltuielile de inmormantare atat. Succesiunea se va dezbate in urma ultimului testament.
Pe de alta parte, nu ar trebui sa-l ingroape, dupa mine. Ultima dorinta e ultima, poate omul si-a schimbat optiunile etc., nu e ok sa il ingroape Ion daca el a vrut sa-l ingroape Gheorghe.
Asa e dar daca Gheorghe nu e in tara sau nu stie de moartea lui de cujus....mortul trebuie ingropat.....si poate nici Ion nu stie ca testamentul lui este revocat prin confectionarea altui testament in favoarea lui Gheorghe.
Toate sunt cazuri ipotetice. Concret, Gheorghe stie ca Ion, chiar daca afla ca primul testament a fost anulat, va deveni agresiv si crezand ca al doilea testament poate fi anulat pt nerespectarea clauzei mentionate, va face orice pt a ingropa decedatul. In aceasta situatie, intervine politia in favoarea lui Ion, care doreste doar sa indeplineasca ultima dorinta a defunctului?
Cu scuzele de rigoare, am inversat numele. Gheorghe e "cel rau".

Alte discuții în legătură

Mormant in gradina.... Tarzan2012 Tarzan2012 Am calatorit prin tara,si mare mi-a fost mirarea sa vad cruci cu mormant pe teren privat. Aceste marminte sunt de obicei la sate izolate,unde cimitirul si ... (vezi toată discuția)
Revocare testament pentru neexecutare cezarad cezarad Buna ziua. Am o nelamurire in legatura cu revocarea unui testament. Daca beneficiarul testamentului este numit si executor testamentar de catre testator prin ... (vezi toată discuția)
Revocare testament ARISTITA MARCU ARISTITA MARCU Buna seara! am nevoie de niste lamuriri in aceasta problema 1.batran -sotie si fiica decedate-succesiune facuta 2.unicii mostenitori-3 nepoti din partea ... (vezi toată discuția)