avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca pe perioada determinata si sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca pe perioada determinata si sarcina

Buna ziua,
Am ramas insarcinata in prima luna de angajare. Am contract de munca pe o perioada de 3 luni. Daca depun o adeverinta ca sunt insarcinata angajatorul este obligat sa-mi prelungeasca contractul pe perioada nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:34, 25 Mai 2016
1. Angajatorul nu are obligatia de a modifica durata contractului individual de munca (CIM).

2. Codul muncii spune:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...

i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

3. Asadar CIM inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati la acea data.
alina84mrc a scris:

... Daca depun o adeverinta ca sunt insarcinata angajatorul este obligat sa-mi prelungeasca contractul pe perioada nedeterminata?


Depunerea acelei adeverinte va proteja numai in cazul concedierii, potrivit art.60 alin.1 lit.c C.mun. nu si pentru alta situatie.

Art. 60. C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
...
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Concediere gravida danauzu danauzu sunt insarcinata in sapte luni si vor sa ma dea afara pe motiv ca postul se desfiinteaza din cauze economice, este posibil? (vezi toată discuția)
Concediere femeie însărcinată Madalin Chirca Madalin Chirca Poate fi concediata o femeie însărcinată dacă s-a angajat recent intr-o firma care i-a facut contract pe perioada nedeterminată în care scrie ca primele ... (vezi toată discuția)