avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Date din Arhivele Nationale ale Statului Roman
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Date din Arhivele Nationale ale Statului Roman

Buna ziua!

Doresc sa aflu informatiile si pasii necesari de urmat, privind retrocedarea unor suprafete de teren, aflate in posesia strabunicului si a bunicii, in momentul colectivizarii comuniste.
Pana in momentul de fata, s-au dat inapoi cateva suprafete de teren in anul 2000, care insumeaza maxim 20% din toate terenurile detinute de strabunic si bunica. Mentionez ca aceste parcele s-au restituit aruncate prin comuna sau pe albia raului din zona, pe cand strabunicul a fost chiabur si a avut TOATE suprafetele pe vremea aceea COMPACTE. Ce s-a restituit de stat este pamant neproductiv, implicit o bataie de joc.
Asta inseamna ca
Din informatiile pe care le am din comuna respectiva dar si din familie, aflu ca suprafetele de teren avute in proprietate de strabunic erau mult mai mari decat ce s-a restituit pana in prezent.

De aceea doresc sa aflu urmm:
Se regasesc informatii exacte in Arhivele Nationale despre aceste terenuri confiscate/colectivizate de regimul comunist
Care sunt pasii necesari pentru retrocedarea acestor suprafete, aflate in rezerva primariei.
In cazul terenurilor deja retituite de statul roman sub forma de titluri de proprietate, se mai face ceva, in sensul ca pamantul restituit nu poate fi folosit deoarece a fost spart in multe parcele, fasii inguste, aflate in lunca unui rau.. etc, si sa se atribuie din rezerva primariei un teren compact exact cum a fost pe vremuri?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Cum se poate obtine Titlu de proprietate in speta: x foloseste fara acte un teren din 1920. Dupa deces, din 1940 succesorii folosesc terenul tot ... (vezi toată discuția)
Intrare in posesie terenuri- eliberare titlu proprietate katya-catalina katya-catalina Buna ziua! Bunicul meu, desi are pamant in comuna unde a locuit, primaria nu a eliberat pentru acest pamant titlul de proprietate( in perioada comunista ... (vezi toată discuția)