avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ma incadrez pentru a obtine stimulentul de insertie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ma incadrez pentru a obtine stimulentul de insertie pana implineste copilul 3 ani?

Buna ziua!
Situatia mea este urmatoarea: Am un copil care va implini 2 ani la data de 21 septembrie 2016 si am optat anterior pentru ccc 1 an de zile si s a incheiat in august 2015 , data la care am revenit la serviciu si am beneficiat de stimulent de insertie pana in luna noiembrie si de atunci pana in prezent ma aflu in concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Doream sa stiu daca de la data de 21 iulie ( mai exact cu 60 zile inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului) ma voi intoarce la serviciu pot beneficia de stimulent de insertie pana cand va implini copilul 3 ani?
Ceea ce nu mi este clar este daca trebuie la acea data sa ma aflu in plata stimulentului de insertie sau este in regula in postura de concediu fara plata in care ma aflu deja?
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:49, 25 Mai 2016
Din Legea 66/19.04.2016 pentru modificarea si completarea OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:

a) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau in plata stimulentului de insertie, precum si pentru cele aflate in concediu fara plata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea optiunii se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare privind suspendarea realizarii de venituri supuse impozitului, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizatiei lunare aferente se realizeaza din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordarii dreptului;

c) pentru persoanele aflate in plata stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu exprimata initial, si care nu se afla in situatia prevazuta la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.

(2) In aplicarea alin. (1) se emit instructiuni care se aproba prin ordin al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil deniro123 deniro123 Sunt in cresterea copilului pana in luna dec.2016,voi beneficia si eu de marirea indemnizatiei ? Multumesc (vezi toată discuția)
Stimulent insertie pana la 3 ani AncaR24 AncaR24 Buna ziua, Buna ziua, Am beneficiat de stimulent insertie pana in Ianuarie 2016. Copilul este nascut in Ianuarie 2014 si m-am intors la serviciu in ... (vezi toată discuția)
Lege 66/2016 grf grf Buna ziua As intra in CC cu data de 19.05.2016 iar media veniturilor pe 12 luni anterioare nasterii ar fi de 860. Intrebarea mea ar fi: 1.cu data de 1 iulie ... (vezi toată discuția)