avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile PFA

Buna ziua,

In legatura cu cheltuielile deductibile pt un PFA am urmatoarele intrebari:

1. Cheltuieli cu combustibilul - activitatea PFA-ului este taximetrie (transport persoane), exista un contract de comodat pt masina folosita. Doresc sa stiu daca pot deduce toata cheltuiala cu combustibilul folosit pt aceasta activitate, daca este nevoie de foi de parcurs pentru a deduce aceasta cheltuiala integral si daca pe bonurile fiscale de la benzinarie trebuie sa existe CUI-ul.

2. Cheltuieli de reparatii pt masina - daca masina pt care exista contract de comodat sufera o reparatie, pot deduce cheltuiala cu aceasta reparatie integral, partial sau deloc?

3. Alte cheltuieli pentru masina (taxa pod, RCA, CASCO, Rovinieta etc) - pot deduce aceste cheltuieli?

4. Ce cheltuieli de protocol pot deduce la un PFA si in limita a cat?

5. Cheltuieli de telefonie (abonament etc) - pot deduce cheltuieli cu telefonul mobil folosit in activitatea firmei PFA chiar daca abonamentul este pe persoana fizica?

Multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile dvs.
Poate sa-mi raspunda cineva?
Buna ziua,

Va rog, imi puteti raspunde? Am trimis si ieri o rugaminte dar aceasta nici macar nu a fost postata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile pfa Daniel Manciu Daniel Manciu Buna ziua, Fara contract de comodat in ce proportie se pot deduce urmatoarele cheltuieli: 1. Consumul de benzina, RCA, CASCO, rovinieta, reparatii, ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Decontare tva si cheltuieli masina andreea_florentina andreea_florentina Buna ziua, As dori sa stiu daca conform legislatiei actuale pot deduce tva si ch cu asigurarea, rovinieta si cu reparatia masinii, inscrisa pe firma si ... (vezi toată discuția)