avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie crestere copil2016 - venituri din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie crestere copil2016 - venituri din dividende

Buna ziua! La sfarsitul lunii iunie sotia mea va naste si dupa terminarea concediului postnatal intentionez sa intru eu in concediu de crestere a copilului, daca acest lucru este posibil.
Realizez urmatoarele venituri: salariu + dividende dintr-un srl in care sunt administrator si asociat cu un procentaj de 50%. Ce venituri se iau in considerare la calcularea indemnizatiei de crestere a copilului (dividendele repartizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului sau cele ridicate pentru care am platit impozit) ?
In cazul in care intru in concediu de crestere a copilului, ce restrictii intervin - ce se va intampla cu cota parte a dividendelor ce vor fi acumulate in urmatorii 2 ani- si in ce masura va fi afectat asociatul meu?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:59, 2 Iunie 2016
1. In speta, in calculul indemnizatiei pentru CCC se vor lua in calcul numai veniturile din salarii.

Ordinul nr.1474 din 06.05.2011
situatie :
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

solutie: Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

2. Pe perioada cat sunteti in CCC, puteti primi dividende fara a va fi afectata plata indemnizatiei pentru CCC.
Asociatul dvs nu va fi afectat in aceasta situatie.
Multumesc pentru raspuns! As mai avea o nelamurire....conform legii 227/15 [ link extern ]
se iau in considerare dividendele? Ma refer la faptul ca ridic dividendele impozitate 16% pana anul trecut respectiv 5% de anul acesta ca si persoana fizica in baza unui cnp.
In acest caz, la calculul indemnizatiei, nu pot fi luate in considerare aceste dividende cata vreme sunt venituri impozabile?
Multumesc!
Dividendele sunt impozabile dar nu sunt asimilate veniturilor profesionale care se iau in calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil CristinaNM CristinaNM Buna ziua. Va rog frumos sa imi răspundeți la o întrebare. Ca si administrator si asociat unic al unui SRL-d, care înregistrează profit la încheierea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 1 iulie 2016 andreeamarinab andreeamarinab Buna ziua. As dori sa stiu daca la calculul indemnizatiei pt crestere copil se iau in calcul si venituri obtinute din dividende.Multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului 2016 DragBag DragBag Buna ziua, Va rog sa im ispuenti daca veniturile obtinute din Dividente impozitate conform IMM urilor cu 3% pe venit (societate) si 5% pe divident (persoana ... (vezi toată discuția)