BUNA ZIUA.
AM AVUT UN CARD DE CREDIT LA O BANCA CU O SUMA DE APROX. 2.000 RON. NU AM MAI PLATIT DIN IUNIE 2012.
AM FOST CONTACTAT DE O FRIMA DE RECUPERARI SA-MI SPUNA CA EI AU PRELUAT DATORIA MEA IN SUMA DE 2.400 IN 2011 SI CA NU A MAI FOST INREGISTRATA NICI O PLATA DIN IUNIE 2012.
MI-AU CERUT SA ACHIT SUMA PLUS DOBINDA IN CUANTUM DE APROX. 7.000.
LE-AM SPUS CA ESTE EXAGERATA SUMA SI CA DORESC SA PLATESC DAR O SUMA REZONABILA INSA EI AU INSISTAT PE ACEASTA SUMA MOTIVIND CA A FOST STABILITA O DOBINDA LA SEMNAREA CONTRACTULUI DE CARD DE CREDIT SI DE-A LUNGUL ANILOR S-A AJUNS LA ACEASTA SUMA.
I-AM INTREBAT DE CE IN 4 ANI DE ZILE NU AU INCERCAT SA-SI RECUPEREZE BANII PE CALE LEGALA (DAT IN JUDECATA, POPRIRE) SI EI MI-AU RASPUNS FOARTE SENIN CA AU INCERCAT O INTELEGERE AMIABILA. ADICA EU NU PLATESC DE 4 ANI SI TU VREI INTELEGERE AMIABILA. MI SE PAREA NORMAL SA MA DEA IN JUDECATA DUPA CITEVA LUNI DACA AU OBSERVAT SA NU SUNT DE BUNA CREDINTA, NU?
LE-AM TRASMIS SA MA DEA IN JUDECATA SI ASTEPT POPRIREA LA SERVICIU.
INTREBAREA AR FI, DACA SE POATE VA ROG SA IMI RASPUNDETI, SE PRESCRIE ACEASTA DATORIE, AVIND IN VEDERE CEI 4 ANI TRECUTI DE LA ULTIMA PLATA, SAU CE SE POATE INTIMPLA.
MENTIONEZ CA DORESC SA ACHIT DATORIA FATA DE BANCA SI NU INTENTIONEZ SA FUG DE RESPONSABILITATE DAR SUMA CERUTA MI SE PARE MULT PREA MARE SI AVIND IN VEDERE CA VORBIM DESPRE O FIRMA DE RECUPERARI CARE M-A SUNAT APROAPE ZILNIC IN ULTIMELE 2 LUNI DACA SE POATE SA LE TRAG TEAPA PE ROMANESTE, SO BE IT (PE ENGLEZESTE). VA MULTUMESC MULT.
Legat de prescriptia dreptului de a solicita executarea: depinde de clauzele contractuale, depinde de data la care a fost declarat scadent anticipat creditul. Sunt mai mult factori ce pot influenta.
In ceea ce priveste plata catre banca ma indoiesc ca vor accepta sa incaseze suma. Iar o plata va intrerupe termenul de prescriptie.
Puteti astepta si vedeti daca va executa silit si depuneti contestatie la executarea silita daca veti considera ca aveti temei.
AVIND IN VEDERE CA FIRMA DE RECUPERARI MA TOT SUNA DE VREO 2 LUNI APROAPRE ZILNIC SI SPUNINDU-MI EI CA ULTIMA PLATA A FOST FACUTA IN IUNIE 2012, M-AM GINDIT CA LE FRIGE BUZA SI VOR SA PLATESC MACAR CEVA SA MA PRINDA CU DEBITUL RESTANT.
Blocheaza-le numarul de telefon! Nu mai ai ce sa vorbesti cu ei. Nu iti vor face decat nervi.
Cel mai bine e sa va angajati un avocat care a mai castigat cazuri de prescriptie. Practic perioada de prescriptie s-a implinit daca contractul nu mai contiine alti termeni.
Ar fi bine sa-i reclamati la politie ca va hartuiesc, sau sa-i hartuiti la randul dvs. Toti isi spun numele cand va apeleaza, si pe multi ii gasiti pe facebook.. puteti sa mergeti chiar la sediul lor sa-i intrebati de vorba... sa vada si ei cum e sa fii hartuit.
Ei nu tin cont de lege - de faptul ca nu mai au drept la datorie.. si au asteptat atat timp sa creasca datoria.. niste excroci! Nu le dati nimic, faceti contestatie in momentul cand primiti executarea judecatoreasca, si cereti judecatoriei taxa de cautiune, astfel incat sa nu va puna poprirea pe timpul procesului ce poate sa dureze mai mult de 1 an.