avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dobanzi banci in perioada de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dobanzi banci in perioada de insolventa

Societate in insolventa cu planul de reorganizare in curs de aprobare.
Are 4 credite la banca , declarate scadente inainte de intrarea in insolventa, unul dintre ele cu garantie utilajul pentru care a fost contractat creditul , unul cu garantie FNGMM, fidejusiune, cash colateral, unul cu garantie FNGMM, BO in alb.
Prin plan a ramas cu plata 100% cel cu garantie utilaj, iar celelalte sunt chirografare cu 0%.
Este normal sa se calculeze dobanzi la aceste credite ?
Prin legea insolventei Art 41, alin 1 se spune "Nici o dobanda, majorare sau penalitate de orice fel ori cheltuiala, numita generic accesorii, nu va putea fi adaugata creantelor nascute anterior datei deschiderii procedurii."

Alte discuții în legătură

Dobanzile bancare si insolventa marss marss am o societate comerciala la care am solicitat insolventa cu reorganizare judiciara.Sunt in faza de finalizare a tabelului preliminar al creantelor.Daca se ... (vezi toată discuția)
Societate aflata in reorganizare maoru maoru buna ziua am o societate aflata in reorganizare,cu un plan de reorganiazare si de plata a creantelor. De ex. in tabelul creantelor definitive,rectificat,se ... (vezi toată discuția)
Insolventa cu reorganizare aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)