Onorariul se stabileste in functie de criteriile prevazute de Statutul profesiei de avocat, prin urmare raportat la aceste criterii, fiecare avocat isi apreciaza munca in functie de datele in concret ale situatiei, iar in urma discutiilor cu partea stabileste prin contractul de asistenta juridica modalitatea de plata a acestuia.
Raportat la actiunea de care ne intrebati, taxa de timbru este de 20 de lei pentru fiecare capat de cerere, adica daca avem stabilire domiciliu minor, exercitare autoritate parinteasca si pensie de intretinere vom avea o taxa de timbru de 20 lei * 3= 60 lei.
Articolul 15
Oug.80/2013
Taxele judiciare de timbru pentru unele acţiuni şi cereri referitoare la raporturile de familie sunt următoarele:
...........................
e) pentru cererile care nu sunt accesorii unei cereri de divorţ şi care au ca obiect stabilirea locuinţei copilului, exercitarea autorităţii părinteşti, stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere şi educare a copiilor, dreptul părintelui sau al altor persoane decât părinţii de a avea legături personale cu copilul, locuinţa familiei - 20 lei fiecare cerere;
..........................
Atat onorariul avocatului cat si taxa de timbru constituie cheltuieli de judecata pe care le puteti solicita si obtine in conditiile admiterii actiunii.
Divort
RoxanaRus1992
Buna ziua ! Parintii mei nu mai pot continua casnicia , fapt pentru care mama doreste sa divorteze. I a propus tatalui meu sa mearga la notar pe cale amiabila ... (vezi toată discuția)