Buna seara,
Conf art 3 Lg 22/1969 (este inca in vigoare)
" Poate fi gestionar cel care a implinit virsta de 21 ani, a absolvit scoala generala sau o scoala echivalenta si are cunostintele necesare pentru a indeplini aceasta functie.
In functie de complexitatea gestiunilor, de natura si valoarea bunurilor si de cunostintele ce le implica gestionarea lor, ministerele si celelalte organe centrale stabilesc:
a) categoriile de gestiuni pentru care gestionarul trebuie sa fi absolvit liceul ori o scoala profesionala in specialitatea corespunzatoare gestiunii sau o scoala echivalenta si sa aiba un anumit stagiu in munca de gestionar;
b) categoriile de gestiuni pentru care functia de gestionar poate fi indeplinita si de cel care a implinit virsta de 18 ani. "
Din punctul meu de vedere puteti ocupa aceasta functie.
Insa....societatea poate stabili anumite conditii de ocupare a unui post referitoare la studii si vechime in functie. Daca nu le indepliniti nu puteti ocupa postul.
Totusi daca ocupati in acest moment aceasta functie si nu s-a modificat nimic in gestiunea dvs referitor la natura si valoarea bunurilor, atunci firma nu poate modifica conditiile de ocupare postului.
:offtopic:
Sfat pt angajatori: resurse umane nu inseamna relatii de munca.
Nu mai angajati inspectori RU sa faca munca unor experti (specialisti, inspectori) in relatii de munca.
Legea nr.1/2011
art.23
(1) Sistemul naţional de învăţământ preuniversitar cuprinde următoarele niveluri:
a) educaţia timpurie (0-6 ani), formată din nivelul antepreşcolar (0-3 ani) şi învăţământul preşcolar (3-6 ani), care cuprinde grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare;
b) învăţământul primar, care cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV;
c) învăţământul secundar, care cuprinde: (i) învăţământul secundar inferior sau gimnazial, care cuprinde clasele V-VIII;(ii) învăţământul secundar superior care poate fi:
- învăţământ liceal, care cuprinde clasele de liceu IX-XII/XIII, cu următoarele filiere: teoretică, vocaţională şi tehnologică;
- învăţământ profesional cu durata de minimum 3 ani;
d) învăţământul terţiar nonuniversitar, care cuprinde învăţământul postliceal.
...
Art.33
...
(3) Absolvenţii învăţământului profesional, care promovează examenul de certificare a calificării profesionale, dobândesc certificat de calificare profesională şi suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass.
....
(5) Absolvenţii învăţământului profesional care promovează examenul de certificare a calificării profesionale pot urma cursurile învăţământului liceal.
Potrivit Legii speciale, mentionate de colegul nostru, şcoala profesionala trebuie sa fie absolvita în specialitatea corespunzătoare gestiunii care vi se va incredinta.
De asemenea, art.28 alin.1 din Legea 22/1969 prevede ca, angajatul cu functie de conducere, precum şi orice alt angajat vinovat de angajarea, trecerea sau menţinerea unei persoane în functia de gestionar fără respectarea condiţiilor de vîrsta, studii şi stadiu prevăzute în articolele 3 şi 38, precum şi a dipozitiilor articolului 4 referitoare la antecedentele penale, raspund integral pentru pagubele cauzate de gestionar, în solidar cu acesta.
Va multumesc pentru raspuns. Sper sa fie lamurita doamna de la resurse umane si sa nu ceara in continuare sa mi se schimbe incadrarea initiala. Dansa nu a fost deloc "miscata" de faptul ca mi-am condus propria afacere in calitatea de Administrator SRL timp de trei ani si ca am lucrat efectiv, INCADRAT ca gestionar timp de 7 ani - cumulat - la doua firme.
"Potrivit Legii speciale, mentionate de colegul nostru, şcoala profesionala trebuie sa fie absolvita în specialitatea corespunzătoare gestiunii care vi se va incredinta"
Lucrez in domeniul productie - injectie mase plastice. Adica injectarea plasticului in matrite montate pe masini speciale. Eu am absolvit scoala profesionala sculer matriter. Pot sau nu sa fiu angajat ca gestionar al produselor rezultate ?