avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua!
Eu acuma sunt in concediul de crestere copil pana la doi ani, si dupa nuoa lege ar trebui sa revin la servici la 11 septembrie.
M-am gandit ca ma intorc la servici mai repede, ca astfel pot sa primesc stimulentul de insertie pana ce copilul implineste 3 ani
Pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului potrivit art. 3, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, acordarea stimulentului de insertie se prelungeste astfel:
a) pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani;

Intrebarea mea, cand trebuie sa reintorc la lucru ca sa primesc stimulentul
ajunge daca intorc de 1 iulie sau trebuie sa primesc primul salariu in iulie.
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:24, 27 Mai 2016
1. Conform celo redate si de dvs. mai sus trebuie sa reluati activitatea cu cel putin 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani.

2. Daca data nasterii copilului ar fi 11 septembrie ar trebui sa reluati activitatea inainte de 11 iulie (pe data de 1 iulie este bine).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata concediului de crestere copil Agota2016 Agota2016 Buna ziua! Eu am nascut la 10 septembrie 2014. Am ales 2 ani, astfel dupa vechea lege ar trebui sa intorc la servici la 10 august pentreu ca si tata este ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie radmaria radmaria Buna ziua, As avea si eu o nelamurire....sunt in concediu de ingrijire a copilului,iar in iulie copilul implineste varsta de un an.Eu am optat pt concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie SorinaCris SorinaCris Buna ziua,daca copilul implineste 2 ani pe 21 septembrie 2019,eu cand ar trebui sa ma intorc la munca ca sa primesc stimulentrul de insertie?Si tatal daca nu ... (vezi toată discuția)