avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Internare minor dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Internare minor dupa divort

Buna ziua,
As avea o intrebare referitoare la situatia de dupa divort cu minori daca este obligatoriu prin lege in a anunta pe celalalt parinte de faptul ca minorul este internat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:08, 27 Iulie 2016
Este obligatoriu dacă ambii părinți exercită autoritatea părintească în comun, potrivit art. 503 din NCC, și art. 36 alin. 3 din LEGEA 272/2004 republicată în martie/2014.
E nu doar obligatoriu. E in primul rand normal! Temeiul de drept il gasiti si L 257/2013, de protectie a copilului., art 36 alin(3): In sitiuatia in care ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, dar nu locuiesc impreuna, deciziile importante, precum cele referitoare la alegerea felului invataturii sau pregatirii profesionale, tratamente medicale complexe sau interventii chirurgicale, resedinta copilului sau administrarea bunurilor, se iau numai cu acordul ambilor parinti.
Este evident ca daca se afla in spital e vorba de un tratament medical complex si ca dvs trebuia fie sa fiti consultat, fie, daca a fost vorba de o urgenta, macar informat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2016
proastasatului, utilizator
Ce înseamnă "tratament medical complex"? Un individ poate fi internat la spital pentru că are febră 40 sau peste, pentru a nu face convulsii.Febra o poate avea din cauza unui roşu în gât sau unei viroze; dacă duci copilul la urgenţă cu aşa febră, automat îl internează, chiar dacă a doua zi s-a restabilit.
Nu cred că în situaţiile de urgenţă, oricare părinte are dreptul de a refuza tratamentul sau se poate aştepta până când părintele nerezident îşi dă acordul. Părerea mea.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Totusi intrebare in continuare: unde se reclama asta?
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2016
claudiuferlai, utilizator
La judecatorie.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna mclaudiu1 mclaudiu1 ce presupune custodia comuna? as dori o explicatie mai detaliata, in mod explicit drepturile tatalui va multumesc (vezi toată discuția)
Lege transfer elev anemona34 anemona34 Buna ziua! care este legea in care se mentioneaza ca ambii parinti trebuie sa solicite transferul elevului-minor de la o unitate de invatamant la alta. (vezi toată discuția)
Educatia copilului, autoritate parinteasca comuna ionelpo906 ionelpo906 Buna seara Ma aflu in urmatoarea situatie : divortat,custodie comuna,copil minor - 8 ani impliniti.Mama refuza orice implicare a mea in viata copilului - se ... (vezi toată discuția)