avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lege transfer elev
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lege transfer elev

Buna ziua!
care este legea in care se mentioneaza ca ambii parinti trebuie sa solicite transferul elevului-minor de la o unitate de invatamant la alta.
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 03:45, 3 Decembrie 2016
Legea autoritatii parintesti comune. Daca ati divortat si aveti autoritate parinteasca comuna impreuna cu fostul partener, atunci e nevoie sa ii cereti si lui acordul pentru mutarea copilului.
Daca nu este de acord se deschide actiune pentru a suplini instant acceptul lui, daca puteti demonstra ca schimbarea este in interesul superior la minorului.

Daca minorul a fost mutat fara acceptul sau acordul dumneavoastra, instiintati noua unitate scolara si cereti anularea transferului pentru ca nu s-a facut conform legii.

Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2016
When, utilizator
transferul s-a facut fara acordyul ambilor parinti,dosarul de divort este inca pe rol;
Adresa la unitatea de invatamant (de fapt, la ambele). Va recomand sa discutati insa intre dv., ca parinti, ca relatia post divort conteaza foarte mult pentru copilul dv.
multumesc,nu se poate comunica nici c minorul nici cu mama;nu raspund la telefon;
adresa de la unitatea care a semnat treansferul o am;
urmeaza sa cer la cealalta unitate de invatamant?
ce articol prevede ca trebuie ca ambii parinti sa semneze transfrul?
Daca nu reusiti sa dati de mama si de copil va recomand sa apelati la politie si sa anuntati disparitia minorului.
Apoi faceti adresa la ambele unitati de invatamant, informati ca transferal s-a petrecut fara consimtamantul dumneavoastra si ca solicitati anularea lui de urgenta.

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Alexandraioana12 Alexandraioana12 Buna ! Sunt căsătorită de un an, și avem un copil de o luna. Nu prea ne mai înțelegem eu și soțul meu ,așa ca am decis sa divorțăm. Stam la bunica ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)