avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta de divort e necesara in actele copilului la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala?

Buna ziua,
Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am completat toate actele cerute de ei cu toate informatiile dorite, dar nu mi-au cerut copie dupa sentinta de divort. Acum, in semestrul 2 noi impreuna cu alte 3 familii am avut niste neintelegeri cu dna invatatoare in care s-a implicat si comisia de administratie a scolii. La discutiile cu invatatoarea si sedintele cu parintii a mers iubitul meu, care locuieste cu mine si fiul meu de 3 ani si e foarte implicat in educatia copilului. Abia acum imi cer o copie dupa sentinta de divort. E normal sa ceara acum? Ei i-au contestat puterea de a lua cuvintul iubitului meu la ultima sedinta cu parintii, dar pana atunci la alte sedinte a putut sa vorbeasca in numele meu si al copilului meu fara probleme.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 23:06, 24 Februarie 2019
Părinți i sau rudele au dreptul.
Concubinii nu au drept.
Multumesc pt raspuns!
Deci doar eu sau rudele putem merge sa aparam interesele copilului la scoala.
Sentinta de divort e normal sa o ceara acum?
Dna invatatoare (care mi-a cerut sentinta) spune ca e necesara la dosarul copilului, dar cand am intrebat-o de ce nu a fost nevoie la inceputul scolii nu a stiut raspunde.
Se cere sentința.
Sunt si aiuriti în general.
Am inteles. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
Anom, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Anom a scris:

Buna ziua,
Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am completat toate actele cerute de ei cu toate informatiile dorite, dar nu mi-au cerut copie dupa sentinta de divort. Acum, in semestrul 2 noi impreuna cu alte 3 familii am avut niste neintelegeri cu dna invatatoare in care s-a implicat si comisia de administratie a scolii. La discutiile cu invatatoarea si sedintele cu parintii a mers iubitul meu, care locuieste cu mine si fiul meu de 3 ani si e foarte implicat in educatia copilului. Abia acum imi cer o copie dupa sentinta de divort. E normal sa ceara acum? Ei i-au contestat puterea de a lua cuvintul iubitului meu la ultima sedinta cu parintii, dar pana atunci la alte sedinte a putut sa vorbeasca in numele meu si al copilului meu fara probleme.
Multumesc anticipat!

SIGUR ca iubitul dvs nu are drept sa ia decizii sau sa va reprezinte. Posibil sa se substituie tatalui dar oficial si legal, el este un strain fata de copil
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
MYRA CIMPEAN , Avocat

Alte discuții în legătură

Lege transfer elev anemona34 anemona34 Buna ziua! care este legea in care se mentioneaza ca ambii parinti trebuie sa solicite transferul elevului-minor de la o unitate de invatamant la alta. (vezi toată discuția)
Mutarea de catre mama a copilelor de la scoala Gabi 72 Gabi 72 Buna ziua sunt divortat din 2011 iar in urma casatoriei a rezultat 2 fetite. Fata cea mare de atunci locuieste cu mine,intre timp mai precis anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Educatia copilului, autoritate parinteasca comuna ionelpo906 ionelpo906 Buna seara Ma aflu in urmatoarea situatie : divortat,custodie comuna,copil minor - 8 ani impliniti.Mama refuza orice implicare a mea in viata copilului - se ... (vezi toată discuția)