avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mutarea de catre mama a copilelor de la scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mutarea de catre mama a copilelor de la scoala

Buna ziua sunt divortat din 2011 iar in urma casatoriei a rezultat 2 fetite. Fata cea mare de atunci locuieste cu mine,intre timp mai precis anul acesta si fata cea mica am inscris-o la aceeasi scoala. Mama in urma cu 3 zile a luat fetele si a disparut,ulterior anuntandu-ma ca vrea sa le transfere la o scoala din Bucuresti, actual fetele sunt inscrise la o scoala din jud. Cluj. Ce pot face in situatia asta? Custodia fetelor find comuna.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Gabi 72, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:38, 13 Noiembrie 2018
Ce aveti scris in sentinta de divort?
Custodie comuna, si sa participam in mod egal la cresterea si educarea copilelor, numai ca acum ele nu se duc la scoala. Fiind inscrise deja aici.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2018
Gabi 72, utilizator
Domiciliul copiilor domnule, asta sunteti intrebat! In hotararea de divort la care dintre parinti s-a stabilit domiciliul fetelor?
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2018
proastasatului, utilizator
De fapt nu conteaza chiar daca in sentinta domiciliul copilelor este la mama.
Ordonanta presedentiala prin care sa aratati ce ati scris mai sus si daca nu aveti deja atunci sa cereti de urgenta domiciliul copilelor la dumneavoastra.
Mama nu poate schimba scoala copilelor fara acordul dumneavoastra.
Notificati astazi scoala ca este custodie comuna si ca sa nu elibereze nimic fara acordul dumneavoastra.
intre timp anuntati Protectia Copilului de faptul ca mama interzice accesul copilelor la invatatura si ca nu le duce la scoala.
Scoala nu are dreptul sa le inscrie si fara acordul dvs.Mergeti la scoala unde sunt inscrise, luati hartie ca sunt ambele acolo inscrise si mergeti unde le-a inscris si aratati ca sunt inscrise ilegal si ca trebuie sa mearga la scoala unde au fost incrise prima data.

Daca nu le comunica ca nu pot intra in scoala spuneti ca anuntati Ministerul Invatamantului de fals si ca scoala le-a inregistrat in fals si ele trebuie sa mearga la vechea scoala.
Ele pot fi mutate la alta scoala decat cu acordul dvs sau cu o hotarare judecatoreasca. definitiva

Alte discuții în legătură

Cum se poate face transferul școlar fără consimțământul tatălui? CataAlex CataAlex Buna dimineata.Am o dilema din care nu pot iesi singur. Nu sunt implicat direct insa incerc sa imi ajut o buna prietena. Este vorba de o familie(sotii sunt ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca minor George Radu11 George Radu11 Buna ziua,. In apel, fosta mea sotie a obtinut domiciliul copilului la ea. Copilul are 13 ani. Copilul nu isi doreste acest lucru, cu atat mai mult cu cat, ... (vezi toată discuția)
Mutarea domiciliului si scolii unui minor daca tatal nu este de acord dynca dynca Buna seara! Sotia mea are un baietel din casatoria anterioara care prin hotarare judecatoreasca locueste cu noi fiind stabilit un program de vizitare de ... (vezi toată discuția)