avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare judecatoreasca minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare judecatoreasca minor

Buna ziua,.

In apel, fosta mea sotie a obtinut domiciliul copilului la ea. Copilul are 13 ani. Copilul nu isi doreste acest lucru, cu atat mai mult cu cat, pe langa schimbarea locuintei, trebuie sa isi schimbe si scoala, orasul, prietenii.
Nu comentez decizia, dar am vazut cum judecatoarele rastalmacesc cuvinte, intamplari, etc. Din acest motiv nu doresc sa ajung din nou in fata instantei ca ma opun executarii.

Copilul este determinat sa mearga la consiliere psihologica, sa participe la executarea silita, etc., doar ca sa nu fie nevoit sa schimbe ceva si spera ca la 14 ani sa isi poata face buletinul la mine.

Pentru a evita tot acest circ, daca eu duc copilul la locuinta mamei iar el se intoarce, se mai pune in executare silita hotararea, atata timp cat eu mi-am respectat obligatia?

Multumesc



Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:02, 19 Decembrie 2019
Stimate domn, lucrurile nu funcționează asa. Chiar dacă copilul se întoarce mama oricum va schimba școală lângă domiciliul ei. Daca nu îl duceți la școală executarea silita va fi cea mai mica problema.
A încercat copilul sa discute cu mama?
Înțeleg ca va este greu însă se fac și alți prieteni și în alte orașe.
Copilul are nevoie de susținere în acest moment dificil. Relația cu el poate continua și la distanta, mutatul va fi o lecție pentru el despre cum sa se acomodeze iar clasa a 9-a îl va găsi integrat și cu prietenii făcuți.
Ce sugerați dumneavoastră funcționa dacă școală rămânea neschimbata. Dar și asa ați fi pierdut timpul cu procese și psihologi.
Am omis sa precizez ca noi locuim in Bucuresti iar schimbarea orasului este in Voluntari. In Voluntari exista doar un liceu tehnologic. Nu ma incanta ideea ca el sa urmeze o asemenea unitate de invatamant.

In alta ordine de idei, a-ti spus ca mama o sa ii schimbe scoala. Pentru schimbat scoala, este nevoie de acordul meu sau prin tribunal? Argumente pro schimbat scoala in timpul anului scolar, eu nu gasesc. Parerea lui o sa conteze pentru schimbat scoala?

La implinirea varstei de 14 ani, parerea lui o sa conteze mai mult? Ii pot face buletin la mine?

Multumesc.

Părerea lui nu conteaza atâta timp cât mama a câștigat domiciliul copilului la ea. Dacă nu dați acordul mama poate suplini prin ordonanță. Poate a și făcut transferul dacă nu ați informat școală ca e autoritate părintească comuna.
Vorbiți cu mama. Nici ea nu cred ca vrea ca minorul sa meargă la acel liceu.
E important binele copilului acum. Poate mama nu va dori sa ii schimbe școală ci îl duce cu mașina. Adolescenta e cea mai dificila pentru un copil, dacă îl țineți în perioada asta prin procese și tribunaluri nu rezolvați nimic, doar îl afectați emoțional destul de rău.
Este o sentința data de instanta, ajutați copilul sa treacă peste supărare și sa meargă la mama și reluați lupta anul viitor când copilul poate da la un liceu din apropierea casei dumneavoastră și solicitați domiciliul la dumneavoastră.
Înțeleg ca va e greu și e frustrant însă va sfătuiesc ca în ciuda diferențelor de opinie sa ajungeți sa aveți o relație civilizata cu fosta soție și sa comunicați pentru binele copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Lauralina Lauralina Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Buletin 14 ani Popescu Tudor Popescu Tudor Buna ziua, In urma cu un am s-a pronuntat hotararea definitiva de divort si domiciliul copilului minor a fost stabilit la mama (eu sunt tatal lui). Copilul ... (vezi toată discuția)