avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buletin 14 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buletin 14 ani

Buna ziua,

In urma cu un am s-a pronuntat hotararea definitiva de divort si domiciliul copilului minor a fost stabilit la mama (eu sunt tatal lui). Copilul a locuit statornic la mine atat inaintea pronuntarii divortului dar si dupa ce acesta s-a pronuntat.

Peste aproximativ o luna, copilul implineste 14 ani si trebuie sa isi faca buletin. El si eu dorim sa isi faca buletinul la mine, mama doreste sa isi faca buletinul la ea.

Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut pentru a avea buletinul la mine, unde locuieste statornic. Este exclus sa se mute la mama lui deoarece ea locuieste In Popesti Leordeni iar noi in Bucuresti. Scoala este aici, iar schimbarea locuineti presupune naveta la scoala, pierderea prietenilor, etc.
Cel mai recent răspuns: Popescu Tudor , utilizator 16:39, 24 Octombrie 2020
nu are cum sa isi faca buletin la dvs daca in hotarare, s-a stabilit locuinta la mama. Ori actionati in instanta pt schimbarea locuintei, ori ii faceti buletin pe adresa mamei si sta in continuare la dvs ca si pana acum.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Dupa ce face buletinul, ce trebuie facut pentru viza de flotant? Trebuie acordul mamei? Nu mi se pare normal sa stea fara forme legale la mine.

Multumesc.
de ce nu cereti in instanta schimbarea locuintei la dvs , nu e mama de acord ?

cred ca ii puteti face viza de flotant la dvs cu acordul mamei.
Mama nu este de acord cu schimbarea domiciliului. Este vorba de 2 frati, unul de 14 ani si unul de 8 ani. Ambii locuiesc cu mine. Sunt convins ca in instanta voi pierde. Am mai pierdut chiar daca am facut si expertiza psihologica care a aratat ca nu ii alienez, ca tin mai mult la mine, ca nu vor ei sa plece din localitatea natala, ca abilitatile mele parentale sunt mai dezvoltate, etc. In RO, acesta e sistemul.... Nu mai vreau sa trec inca o data prin proces si nici pe ei sa ii mai supun la expertize psihologice, vizite autoritate tutelara, interviu judecator, etc.

Nu doresc ca mama sa plateasca pensie alimentara, nu a facut-o pana acum si nici nu ma intereseaza. Ma intereseaza doar sa stea cu forme legale si sa isi poata ridica alocatia si bursa scolara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt tutorele mamei impbilizata la pat si internata ... StelutaStell StelutaStell Buna ziua, Sunt tutorele mamei impbilizata la pat si internata la un camin de batrani din Popesti Leordeni, eu stau in sector 4 iar adresa mamei din buletin ... (vezi toată discuția)
Cum pot lua o persoana in spatiu fiind minora ? adică eu m-am ... Ciocea Ciocea Cum pot lua o persoana in spatiu fiind minora ? Adică eu mam mutat într-un alt oraș și la scoala nu ma primește pentru ca nu am adresa din buletin aici ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate 14 ani dejan dejan Buna ziua, Va rugam sa ne ajutati in privinta cartii de identitate a fiului nostru care implineste 14 ani pe data de 21 Octombrie. Problema noastra este ca ... (vezi toată discuția)