avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate 14 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate 14 ani

Buna ziua,

Va rugam sa ne ajutati in privinta cartii de identitate a fiului nostru care implineste 14 ani pe data de 21 Octombrie. Problema noastra este ca avem doua locuinte, una in jud. Tulcea si celelalta in jud. Hunedoara. Noi in momentul acesta locuim in Hunedoara de 3 ani si copilul este aici la scoala din clasa a 6-a (acum este a 8-a). Eu si sotia mea avem buletine la adresa din Tulcea. Am fost la politie acum o luna ca sa ne informam daca copilul poate sa aiba buletin la adresa ale casei din Hunedoara chiar daca noi ca parinti avem la Tulcea. Ni sa spus ca se poate doar trebuie sa cerem de la primarie o adeverinta de locuinta. Astazi am fost la primarie ca sa cerem o adeverinta de locuinta si ni s-a spus ca copilul nu poate sa aiba buletin la adresa diferita de parintii. Deci am primit informatii diferite si nu stim cum sa procedam.

Deci vrem sa stim daca este posibil ca copilul sa aiba buletin la aceasta adresa din Hunedoara, mentionez inca o data ca el face scoala aici, chiar daca eu si sotia avem domiciliu oficial la Tulcea. Astazi la politie ne-au zis din noi ca se poate dar e posibil sa fie necesara o procura de la notar. Va rugam pentru explicatie.

Multumim

Dejan si Gabriela
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 12:32, 29 Octombrie 2015
Domiciliul copilului este la parintii sai sau la cel la care locuieste statornic. Din moment ce dvs. locuiti in Hunedoara, trebuie ca macar unul dintre dvs. sa isi schimbe adresa impreuna cu copilul la adresa din Hunedoara.Ce sa declarati la notar?
Da, asta e cel mai simplu doar ca eu si sotia nu vroiam acum sa schimbam adresa de domiciliu pentru ca este posibil dupa un an (dupa ce copilul termina clasa a 8) sa ne intoarcem la Tulcea. Exista o alta posibilitate dar nu stiu daca este posibila si anume sa facem copilului buletinul la adresa din Tulcea dar nu cred ca e posibil sa facem acest lucru fara sa mergem acolo ceea ce ni se pare prea mult (sunt 1400 km dus-intors, chelteli mari si cateva zile pierdute la scoala) daca ar fi posibil sa facem o cerere in Hunedoara pentru un buletin cu adresa la Tulcea ar fi perfect dar nu cred ca este posibil.

Despre notar asta ne-a spus domnul de la politie ca ar fi posibil cu o procura de la notar. Nu stiu ce ar fi putut sa declaram, poate ca suntem de acord ca copilul nostru sa aiba adresa de domiciliu in casa noastra sau ceva de genul. Nustim, am spus doar ce ne-au spus de la politie.

puneti-va viza de flotant in hunedoara si rezolvati problema.
Fara sa isi schimbe unul dintre dvs. domiciliul pe Hunedoara (de preferat mama) nu se poate. Nu va ajuta nici declaratia la notar, nici adeverinta de la primarie, pentru ca asa cum vi s-a spus deja, domiciliul copilului este acolo unde e domiciliul parintilor sau la acel parinte la care locuieste statornic. Poate n-au inteles bine situatia cei care v-au trimis pe-acolo.

Daca locuinta din Hunedoara este a dvs. (deci nu depindeti de consimtamantul vreunui proprietar) nu vad de ce va feriti de schimbarea cartii de identitate a unuia dintre dvs. E mult mai putin costisitor decat sa mergeti la Tulcea si sa i-o faceti acolo. Daca va mutati le schimbati din nou, costa 2 x 12 lei si o saptamana-doua de asteptare.
Da, asta pare ca este singura solutia. Sotia mea nu vroia sa schimbe buletinul pentru ca in cazul acesta poate va fi necesar sa-si shimbe si permisul de conducere si alte acte si in cazul acesta cheltuielile se ridica mult mai mult dar in acest moment nu stam prea bine cu bani pentru ca am avut de renovat in casa.

Alte discuții în legătură

Inscriere clasa 1- in alta circumscriptie decat cea a domiciliului parintilor mustache mustache imi poate explica de ce un copil nu este acceptat sa fie inscris la o scoala daca locuieste la o ruda care locuieste in circumscriptia respectiva, char daca ... (vezi toată discuția)
Buna seara!supun atentiei dvs urmatoatea situație: am deschis ... andreea27 andreea27 Buna seara!Supun atentiei dvs urmatoatea situație: Am deschis procedură notariala divorț. Certificatul de casatorie in original va fi retinut de notar pana ... (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)