avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate 14 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate 14 ani

Buna ziua,

Va rugam sa ne ajutati in privinta cartii de identitate a fiului nostru care implineste 14 ani pe data de 21 Octombrie. Problema noastra este ca avem doua locuinte, una in jud. Tulcea si celelalta in jud. Hunedoara. Noi in momentul acesta locuim in Hunedoara de 3 ani si copilul este aici la scoala din clasa a 6-a (acum este a 8-a). Eu si sotia mea avem buletine la adresa din Tulcea. Am fost la politie acum o luna ca sa ne informam daca copilul poate sa aiba buletin la adresa ale casei din Hunedoara chiar daca noi ca parinti avem la Tulcea. Ni sa spus ca se poate doar trebuie sa cerem de la primarie o adeverinta de locuinta. Astazi am fost la primarie ca sa cerem o adeverinta de locuinta si ni s-a spus ca copilul nu poate sa aiba buletin la adresa diferita de parintii. Deci am primit informatii diferite si nu stim cum sa procedam.

Deci vrem sa stim daca este posibil ca copilul sa aiba buletin la aceasta adresa din Hunedoara, mentionez inca o data ca el face scoala aici, chiar daca eu si sotia avem domiciliu oficial la Tulcea. Astazi la politie ne-au zis din noi ca se poate dar e posibil sa fie necesara o procura de la notar. Va rugam pentru explicatie.

Multumim

Dejan si Gabriela
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 12:32, 29 Octombrie 2015
Depuneti la Hunedoara cerere de eliberare a actului de identitate cu domiciliul pe Tulcea si resedinta pe Hunedoara. Eliberarea actului de identitate se poate face si la resedinta. Deci copilul va avea domiciliul la aceeasi adresa cu parintii si va avea si o resedinta la adresa la care locuieste temporar. In acest mod nu-si schimba nici parintii documentele. Deci se depun simultan doua cereri cu documentele aferente, o cerere pentru eliberarea cartii de identitate la implinirea varstei de 14 ani cu domiciliul pe Tulcea si o cerere pentru in scriere viza de resedinta pe Hunedoara(in localitatea respectiva din Hunedoara). Va adresati serviciului de evidenta a persoanei care arondeaza localitatea din Hunedoara unde veti face resedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere clasa 1- in alta circumscriptie decat cea a domiciliului parintilor mustache mustache imi poate explica de ce un copil nu este acceptat sa fie inscris la o scoala daca locuieste la o ruda care locuieste in circumscriptia respectiva, char daca ... (vezi toată discuția)
Buna seara!supun atentiei dvs urmatoatea situație: am deschis ... andreea27 andreea27 Buna seara!Supun atentiei dvs urmatoatea situație: Am deschis procedură notariala divorț. Certificatul de casatorie in original va fi retinut de notar pana ... (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)