avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... inscriere clasa 1- in alta circumscriptie decat cea a ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

inscriere clasa 1- in alta circumscriptie decat cea a domiciliului parintilor

imi poate explica de ce un copil nu este acceptat sa fie inscris la o scoala daca locuieste la o ruda care locuieste in circumscriptia respectiva, char daca este dovedit cu act notarial ca acel copil este luat in spatiu de catre acea ruda? motivul este ca acel act este facut la dat de 8.03.2012 si ca alocatia copilului nu este trecuta pe adresa respectiva.ma poate ajuta cineva ? va rog
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:01, 12 Martie 2012
Din punct de vedere al evidentei persoanelor, domiciliul copiilor este la domiciliul parintilor sau al unuia dintre ei (in cazul in care sunt divortati).
Acel act notarial in opinia mea nu va poate fi de folos.
dar asta inseamna ca actul notarial nu este valabil.mai este si un contract de comodat la mijloc din 2010.acest act nu a trebuit scos de la notar deat acum ptr inscrierea la scoala.nu stiu cine si cum a recenzat zona dar informatiile din hartii nu bat cu cela de pe teren.pe adresele parintilor din buletin exista un contract de inchiriere de 4 ani.deci domociliul este inchiriat.

Nu conteaza ca dvs. aveti domiciliul intr-o locuinta care nu este proprietate personala - sper ca am inteles ce vreti sa spuneti.
La inscrierea copilului nu va intreaba nimeni unde sta copilul in mod obisnuit - poate va ajuta bunicii la cresterea lui, asta nu inseamna ca poate fi inscris la scoala din circumscriptia bunicilor.

In perioada 5-16 martie, vor fi inscrisi in clasa pregatitoare sau in clasa I copiii ai caror parinti solicita inscrierea la scoala de circumscriptie, adica la scolile de care apartin cu domiciliul.
............
Parintele depune, in momentul completarii fisei de inscriere, o fotocopie a actului de identitate propriu si o fotocopie a certificatului de nastere al copilului, care vor fi certificate conform cu originalul de catre secretariatul unitatii de invatamant.

Mai multe informatii gasiti in articolul acesta:
www.avocatnet.ro/content/art...
de acord dintr-un oarecare punct de vedere desi legea spune clar ca domiciliul de resedinta este cel in care locuieste copilul,avand in vedere ca sunt mai multe proprietati. sa incheiem din punctul asta de vedere.ce pot face daca alti copii au fost inscrisi in aceeasi modalitate.cum pot verifica lucrul asta.si de ce copilul meu nu este primit.am vb cu un invatator si mi-a spus ca asta este ultima gaselnita " la moda"ce este clar este ca se comite un abuz. pot solicita un raspuns in scris din partea conducerii scolii prin care sa explice din ce cauza este refuzat dosarul?
Eu nu stiu sa existe in nicio lege ce ati spus mai sus referitor la ''domiciliul de resedinta'' - daca dvs. aveti cunostinta de asta, va rog sa ne spuneti si noua; nu putem incheia din punctul acesta de vedere pentru ca nu ajunge sa afirmati ''legea spune clar'', mai trebuie sa dati si o trimitere la acea lege. Eu afirm ca nu exista. Indiferent cate proprietati aveti, nu puteti avea domiciliul decat la una dintre ele.

Domiciliul copilului este la domiciliul parintilor - asta o spune art. 92 (1) din Noul Cod Civil:
Articolul 92 Domiciliul minorului şi al celui pus sub interdicţie judecătorească
(1) Domiciliul minorului care nu a dobândit capacitate deplină de exerciţiu în condiţiile prevăzute de lege este la părinţii săi sau la acela dintre părinţi la care ei locuieşte în mod statornic.

In OUG 97/2005 republicata 2011 scrie referitor la domiciliul si resedinta cetatenilor romani:
Art. 26
[...]
(2) Cetatenii romani nu pot avea in acelasi timp decat un singur domiciliu si/sau o singura resedinta. In cazul in care acestia detin mai multe locuinte, isi pot stabili domiciliul sau resedinta in oricare dintre ele.
Art. 27
(1) Domiciliul persoanei fizice este acolo unde aceasta declara ca are locuinta principala*).
(2) Domiciliul minorului este la parintii sai sau la acela dintre parinti la care el locuieste statornic ori, dupa caz, la reprezentantul sau legal sau la persoana fizica ori juridica la care este incredintat in plasament.

In legatura cu explicatiile pe care vreti sa le cereti conducerii scolii, nimic nu va opreste sa o faceti. Eu consider ca este clar: atata timp cat nu aveti domiciliul sau resedinta in circumscriptia scolii copilul nu poate fi inscris decat daca raman locuri neocupate de copiii din acea zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin și domiciliu la 14 ani adina000 adina000 Un minor de 14 ani poate avea domiciliul in alta parte fata de cel al mamei ? ( la un strain - cu acordul mamei ) ( parinti divortati , copil incredintat ... (vezi toată discuția)
Acte identitate minor la 14 ani - parinti fara locuinta proprietate personala nino_farutu nino_farutu daca un minor ajunge la virsta de 14 ani,cum se va proceda cu CI daca parintii nu detin unact prin care se face dovada domiciulului stabil ,ci au un act de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! de cand m-am despărțit de tatal copilului locuiesc ... Alina Ghi. Alina Ghi. Buna ziua! De cand m-am despărțit de tatal copilului locuiesc cu chirie împreună cu copilul nostru. Intre timp am deschis proces pt custodie comuna,care ... (vezi toată discuția)