Buna ziua! De cand m-am despărțit de tatal copilului locuiesc cu chirie împreună cu copilul nostru. Intre timp am deschis proces pt custodie comuna,care insa nu s-a finalizat. Eu locuind cu chirie si declarând ca aici locuiesc si nicidecum acolo unde am domiciliul(la părinții mei),urmeaza ca in urma procesului,domiciliul celui mic sa fie stabilit la adresa unde locuim cu chirie.
Din cele spuse de avocatul meu am inteles ca nu se poate sa cer ca minorului sa i se stabileasca domiciliul la parintii mei,pt ca nu locuim in fapt acolo. Intrebarile mele sunt următoarele:
-daca proprietara apartamentului refuza ca cel mic sa aiba domiciliul aici?
-dupa ce imi voi achizitiona o proprietate ,cum trebuie sa procedez pt a-i muta domiciliul copilului acolo?
Pt ca,repet,locuim cu chirie,nu vad ce obligatie ar avea proprietarul sa accepte sa ia in spatiu un copil cu care nu are nicio legătură. Va rog sa ma ajutati cu câteva sfaturi.
Mulțumesc!
Copilul trebuie să-și facă buletin în viitorul apropiat, are aproape 14 ani? Nu pare, spuneți cel mic.
Dacă nu are +13 ani n-aveți nevoie de declarația proprietarului că e de acord să-l primească în spațiu și pe el, legea spune că domiciliul minorului e la domiciliul părintelui cu care locuiește în mod statornic. E suficient să își dea consimțământul pentru primirea dvs. în spațiu.
Art. 92
Domiciliul minorului şi al celui pus sub interdicţie judecătorească
(1) Domiciliul minorului care nu a dobândit capacitate deplină de exerciţiu în condiţiile prevăzute de lege este la părinţii săi sau la acela dintre părinţi la care el locuieşte în mod statornic.
Când veți avea o locuință proprie și vă schimbați buletinul o să duceți sentința de divorț definitivă și certificatul lui de naștere, atât.
Ancheta sociala
elamincu
as vrea sa stiu cum se efectueaza o ancheta sociala pt un minor in cazul unui divort,se face la domiciliul parintelui la care ramane in custodie sau copilul in ... (vezi toată discuția)