avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actele originale ale apartamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actele originale ale apartamentului

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti va rog daca actele originale ale apartamentului , care face obiectul unui antecontract de vanz cump.trebuie sa ramana la notar de la data incheierii antecontractului pana la data finalizarii contractului de vanz cump?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 10:37, 14 August 2009
nu, nu trebuie sa ramana.notarul isi poater face copii legalizate pentru arhiva lui:-/
Nu este obligatoriu, dar se practica acest lucru pentru a consfinti seriozitatea intelegerii.
dupa parerea mea e un abuz al notarului, daca una din parti isi cere actele originale, sa nu le elibereze. omul e liber sa mearga unde vrea pentru incheierea actului.
va multumesc de raspuns daca se poate pt linistea mea intre timp daca decid sa las actele la notar care ar fi partea proasta? se poate face ceva fara sa stiu eu cu acele acte?va intreb informativ .
Se pot imagina multe scenarii...
Intrebarea este daca sunteti dispus sa va asumati aceste riscuri.
Sigur .. probabilitatea e mai mica dar .... cine stie ... ?

Alte discuții în legătură

Am anexat unei cereri depuse la o instituie copii legalizate la notariat de pe toate documentele de proprietate alex68 alex68 Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu o lămurire şi cu un sfat în următoarea problemă. Am depus dosarul pentru acordarea unei subvenţii de la stat ... (vezi toată discuția)
Achizitie casa noua - ce acte trebuie sa primim de la constructor? gazica gazica Daca am achizitionat o casa nou construita ce acte trebuie sa primim de la constructor. El a avut terenul si a realizat constructia, o primim la cheie. (vezi toată discuția)
Procura notariala vanzare imobil dragodar dragodar Buna ziua, bine v-am gasit si va salut pe toti. Nu stiu daca am ales bine sectiunea si daca am gresit rog moderatorii sa-l mute. Sa va povestesc stresul meu ... (vezi toată discuția)