avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG-urile platesc impozit pe locuinta?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG-urile platesc impozit pe locuinta?

Buna ziua,

Reprezint un ONG (asociatie) si dorim sa inchiriem un apartament pentru stabilirea unui punct de lucru.
Toti proprietarii invoca faptul ca trebuie platit un anume impozit pentru faptul ca urmeaza sa inchirieze unei firme.
Explic tuturor faptul ca noi nu desfasuram activitati comerciale (nici macar pe parte de economie sociala) si nu vad motivul pentru care ar trebui sa fim egali cu o firma care are profit.
As dori sa stiu daca exista o reglementare in acest sens, respectiv daca ONG-urile sunt incadrate altfel decat o societate comerciala la momentul inchirierii unui spatiu.

Multumesc!=D>

Alte discuții în legătură

Spatiu sediu social ong Praipan Praipan Buna ziua! As vrea sa ma lamuresc daca sediul social al unui ONG se poate stabili intr-un spatiu comercial in a carei jumatate de suprafata se gaseste deja ... (vezi toată discuția)
Inchiriere firma leos leos Buna ziua, As dori sa inchiriez si eu un apartament unei firme care doreste sa isi deschida birou in acest apartament. Pentru acest lucru am luat semnaturile ... (vezi toată discuția)
Inchirierea in cazul ong corstef corstef Buna ziua Este considerata act de comert activitatea de inchiriere desfasurata de o asociatie infiintata in baza OG 26/2000 ? Fiind o persoana juridica de ... (vezi toată discuția)