Buna ziua,
As dori sa inchiriez si eu un apartament unei firme care doreste sa isi deschida birou in acest apartament. Pentru acest lucru am luat semnaturile locatarilor din planul orizontal si cel vertical care si-au dat acceptul pentru acest lucru. Acum ma confrunt cu urmatoarea problema : presedintele de asociatie nu doreste sa imi dea acordul asociatiei decat doar daca firma plateste jumatate din cheltuielile cu curatenia scarii de bloc. Apartamentul este la parter, deci nu poate fi vorba de 50% din cheltuieli deoarece personalul firmei nu urca mai departe de acest etaj, si nu inteleg cum se poate obtine un acord DOAR DACA esti obligat sa suporti asa ceva. Intrebarea mea este : este legal ceea ce face si ce pot face in aceste conditii pentru a putea inchiria apartamentul in conditii legale.
Va multumesc frumos pentru atentia acordata si astept un raspuns de la dumneavoastra.
Daca presedintele asociatiei de proprietari insista, cere-i hotararea adunarii generale prin care s-a stabilit aceasta conditie (de plata a 50% din cheltuielile privind curatenia); daca exista si respectiv iti prezinta o asemenea hotarare, nu prea ai ce face, ori te supui ori nu mai inchiriezi apartamentul.
ca sa inchiriati la o societate comerciala trebuie sa schimbati destinatia "din spatiu de locuit in spatiu cu alta destinatie"
va este necesar acordul asociatiei de prop. cu avizul proprietarilor direct afectati. daca aveti avizul prop, direct afectati faceti copie de pe aceste inscrisuri si originalele le pastrati. Presedintele asociatiei face un abuz daca va impune sa achitati 50% din cheltuielile aferente curateniei. Daca este un nemernic nu aveti cum sa-l lamuriti decit daca ii dati o bataie buna dar nu este recomandabil intrucat deveniti penal . cred ca ar trebui sa depuneti o cerere sa va elibereze o copie de pe hotararea adunarii generale care prevede ca sunteti obligat la respectivele cheltuieli. daca va elibereaza copie de pe aceasta hotarare, pentru ca asa s-a hotarat in adunarea generala ar trebui sa dati in judecata Asociatia de prop. pentru ca hotararea lor este o hotarare abuziva , imorala. in situatia in care nu vi se elibereaza aceasta copie pentru ca nu exista o hotarare in acest sens ar trebui sa-l dati in judecata pe Presedintele asociatiei pentru ca este un abuziv si incearca sa va santajeze ca un ordinar si in felul acesta asociatia sa profite de acea s.c. care va functiona in spatiul d-voastra. Respectivul presedinte stie ca d-voasra va realizati o afacere mai buna daca inchiriati la o SC si probabil ca se gandeste ca cear fi sa nu-i dau lu asta inscrisul de care are nevoie decat daca sare si el la interval cu ceva..Cred ca acest acord al asociatiei de prop. care se cere la Registrul comertului da voie la fel de fel de frustrati care au ajuns "presedinte de asociatie de prop" si care in realitate nu=l duce capu de doi lei jumate sa se manifeste extraordinar de abuziv. da=l nene in judecata si sa explice in fata instantei de ce vrea el 50% din cheltuielile comune sa le plateasca chiriasii matale.Poate ai noroc de un judecator care sa inteleaga ca respectivul este dus cu capu dar ce te faci daca ai noroc sa judece un judecator care il intelege pe respectivul presedinte pentru ca si tatal judecatrului o fi presedinte la el la asociatia de locatari si poate ca are multa suparare pe firmele astea care s-au inmultit ca cipercile, fac o gramada de bani si nu ne da si noua nimic. sint putini cei care pricep ca firmele astea, patronii astia platesc taxe si impozite de-i ustura-n c.. si din taxele astea si sin impozitele astea le vine banu si functionarilor publici si pensionarilor si la toti cei ce ne fac fel de fel de probleme in tara asta de tot rahatul care s-a umplut de presedinti de asociatii care nu stiu sa lege doua vorbe dar ei vor sa li se dea ca ei nu inteleg ca toti trebuie sa muncim ca sa avem nu trebuie sa ne dea nimeni de pomana. nu stiu daca va ajuta ceia ce am scris dar subiectul m-a starnit si sunt putin cam suparat
Safta, este greşit ceea ce afirmi deoarece user-ul a spus că "As dori sa inchiriez si eu un apartament unei firme care doreste sa isi deschida birou in acest apartament.", astfel încât nu este necesar "sa schimbati destinatia din spatiu de locuit in spatiu cu alta destinatie", este suficient un contract cu firma de închiriere şi acordul asociaţiei şi a vecinilor de deasupra, de dedesubt, din dreapta şi din stânga locuinţei ce se va închiria pentru că nu se va desfăşura activitate de producţie, ci doar de birou care nu implică zgomot, multă lume etc. pentru a justifica schimbarea de destinaţie a spaţiului. ;)
daca se va desfasura activitate de birou ci nu de productie (ar fi culmea sa se deschida o sectie de croitorie, cismarie sau alta activitate productiva), asta inseamna ca acea activitate, de birou traduceri, birou avocatura, agentie imobiliara, scoala de soferi etc este o activitate economico-profesionala, comerciala in fond si la urma urmei deci trebuie schimbata destinatia din spatiu de locuit in spatiu cu alta destinatie si in primul rand trebuie sa fie de acord cu aceasta schimbare de destinatie proprietarul apartamentului. El este de acord pentru ca are de castigat mai mult daca face afaceri cu o societate comerciala (contractul de inchiriere) problema este ca de ce doreste neaparat presedintele Asociatiei de proprietari sa plateasca firma viitoare chiriasa 50% din cheltuielile comune ale Asociatiei de prop? Cum motiveaza Presedintele Asociatiei aceasta pretentie?